“Spilvai” aptrūcies gurķu un kabaču; aicina zemniekus piegādāt kvalitatīvus dārzeņus 3

Augļu un dārzeņu pārstrādes uzņēmumam SIA “Spilva” patlaban konservu ražošanai pietrūkst vēl 11 tonnu gurķu un 18,8 tonnu kabaču, līdz ar to uzņēmums aicina lauksaimniekus pieteikties un piegādāt šos dārzeņus, biznesa portālu “Nozare.lv” informēja uzņēmuma Iepirkumu nodaļas vadītāja Anda Stepanoviča.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 24
Putins ir izmēģinājis jaunu “superieroci”, kādu pasaule “vēl nav redzējusi” 156
Kokteilis
Magnētiskās vētras 2024. gada aprīļa beigām – visbīstamākās dienas
Lasīt citas ziņas

Patlaban “Spilvā” iepirkti 95% no plānotā gurķu, 40% – tumšo kabaču un 94% – gaišo kabaču apjoma. Taču ražošanas plānu izpildei ir nepieciešamas vēl 11 tonnas gurķu un 18,8 tonnas kabaču.

“Lai varētu izmantot ražošanā, piegādātajiem gurķiem jābūt veseliem, nesavītušiem, ar mazām sēklām, bez ziediņiem un augļkātiņiem, bez kaitēkļu bojājumiem un puves. Protams, gurķiem jābūt zaļā krāsā, bez dzeltējuma, kā arī bez svešām piegaršām un smaržām,” norādīja uzņēmuma pārstāve.

CITI ŠOBRĪD LASA

“Spilvas” ražošanai gurķi tiek iepirkti trīs kategorijās: 6-9 centimetri, 8-10 centimetri un līdz 14 centimetri. Pirmie divi izmēri paredzēti marinētu gurķu produktiem, kuros pilnīgai burciņu piepildīšanai ir nepieciešami noteikti izmēri. Savukārt garākie gurķi paredzēti “Latgales salātu” un “Mednieku salātu” pagatavošanai.

Tāpat uzņēmuma ražošanai ir nepieciešami tumši zaļi kabači. To garums nav ierobežots, bet diametram jābūt līdz deviņiem centimetriem, un augļkātiņa garumam – līdz vienam centimetram. No kabaču iepirkuma paredzēts gatavot “Spilvas” produktu “Kabači adžikā”.

Arī attiecībā uz kabačiem ir savas specifiskas prasības. Tiem jābūt svaigiem, nesavītušiem, ar plānu, mīkstu miziņu un, protams, bez mehāniskiem, kaitēkļu vai augu slimību izraisītiem bojājumiem.

Kopējais gurķu iepirkuma apjoms “Spilvā” šogad paredzēts 161,7 tonnu apjomā, kas ir 11% vairāk nekā pirms gada. Kabaču iepirkuma plāns ir 53,5 tonnas. Tas savukārt veido 45% pieaugumu salīdzinājumā ar iepriekšējo sezonu.
Kopējais 2014.gada ražas dārzeņu, augļu un ogu iepirkums plānots 736,8 tonnu apjomā.

Kā ziņots, “Spilvas” apgrozījums 2013.gadā bijis 19,235 miljoni eiro, kas ir par 4,9% vairāk nekā iepriekšējā gadā, kad uzņēmuma apgrozījums bija 18,341 miljons eiro.

“Spilvas” 2013.gada peļņa bija 1,15 miljoni eiro salīdzinājumā ar 851 250 eiro 2012.gadā.

Pārdošanas apjoms Latvijā 2013.gadā pieauga par 4,1%, bet ārvalstu tirgos kopējais pieaugums bija 8,9%, sasniedzot 3,115 miljonus eiro.

“Spilva” darbību sāka 1992.gadā. Uzņēmuma produktu klāstā ir ēdienu un ēdiena piedevu kategorijas – tomātu mērces un kečupi, majonēzes, konservēti dārzeņi, ievārījumi un deserti, mārrutki un sinepes, zupas un otrie ēdieni, sulas, tējas un garšvielas.
“Spilvas” kapitāldaļas pilnībā pieder Zviedrijas “Procordia Food AB”, kas iekļauta “Orkla Group”.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.