Mobilā versija
+1.7°C
Guna, Judīte
Sestdiena, 10. decembris, 2016
18. septembris, 2015
Drukāt

Spinātu makaroni ar sparģeļiem un papriku

Foto - Marta PurmaleFoto - Marta Purmale
Sastāvdaļas:

Top gatavs 20 minūtēs (vēl 45 minūtes vajag mīklas pagatavošanai)

SASTĀVDAĻAS
(4 porcijām)
Makaroniem:

* 4 olas

* 500 g miltu

* 500 g spinātu

* 20 g olīveļļas

* sāls

Piedevām:

* 800 g (2 buntītes) zaļo sparģeļu

* zaļā paprika

* 200 g mazu spinātu lapiņu

* 200 g cukurzirņu pākstu vai zirnīšu

* eļļa apcepšanai

* sāls un pipari

PAGATAVOŠANA

Gatavo makaronus. Spinātus aplej ar karstu ūdeni un sakuļ biezenī. Miltos iejauc olas, sāli, eļļu un spinātu putriņu, samīca viendabīgu mīklu. Ļauj tai atpūsties 30 minūtes.

Gatavo mīklu izveltnē un sagriež pēc izmēra, izmantojot makaronu mašīnu. Pirms pasniegšanas vāra aptuveni 3 minūtes (vārīšanas ilgums atkarīgs no pastas biezuma).

Sparģeļiem nogriež galus, nomizo kātu apakšdaļu, notīra, pārgriež uz pusēm, liek pannā un aplej ar ūdeni, pavāra 2 minūtes. Turpat liek gabaliņos sagrieztu zaļo papriku, ļauj mazliet pavirst, lai zūd sīvums. Pašās beigās ieber cukurzirnīšus, vēlreiz uzvāra.

Nolej ūdeni, pievieno mazliet eļļas, visu viegli apcep. Jau novārīto pastu iejauc gatavajos dārzeņos, pievieno spinātu lapiņas. Pieber sāli un piparus, visu kārtīgi apmaisa un pasniedz galdā.

Pavāres piebilde

Ja nav pārliecības, ka makaroni izdosies vai arī nav speciālās mašīnas, tikpat labi var izmantot veikalā nopērkamo gatavo olu pastu ar spinātiem.

Ēdienu var papildināt ar cukīni, pievienot citas krāsas papriku, dažādus svaigos zaļumus.

 

36,6 °C konsultante AIGA ZVEJNIECE, restorāna 231 šefpavāre

366_C_logo1

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+