Mobilā versija
+5.2°C
Sarmīte, Tabita
Piektdiena, 9. decembris, 2016
23. oktobris, 2015
Drukāt

Stāsts par jūras garšu. Ilze Jurkāne ar laivu brauc ciemos pie zivju gardumu ražotājiem “Liedags” (6)

1. "Liedaga” “bučas” un citi zvejnieku gardumi

1no5
Publicitātes fotoPublicitātes foto

Publicitātes foto
Lai iepazīstinātu Latvijas iedzīvotājus ar pašmāju izcilajiem, kvalitatīvajiem un ekoloģiskajiem produktiem, Rimi sadarbībā ar pazīstamo garšas eksperti Ilzi Jurkāni ir izveidojis video stāstu – īsfilmu sēriju “Latvijas gardākie stāsti”. Tie ir veiksmes un pieredzes stāsti, kas ļauj iepazīt spilgtus Latvijas pārtikas produktu ražotājus, kuri piedāvā veselīgu, ekoloģisku un unikālu produkciju. Šie stāsti ir Ilzes Jurkānes dzīvas, vienkāršas un cilvēcīgas sarunas, ciemojoties pie ražotājiem un ceļojot latvisku garšu pasaulē.

Pie jūras dzīve mana –
Tāds likten’s man ir lemts.
Šo zemi un šo jūru
Man mūžam neatņemt.
Gan vēja spīts ir manī,
Gan zilās jūras sāls.
Jel skani, skani, skani.
Jel skan man, viļņu balss.

Šī Valda Artava un Raimonda Paula dziesma nav tikai skaista un emocionāla, bet tā arī atspoguļo latviešu dvēseles patiesās vērtības. Jūra un zvejnieku gars veido lielu daļu no mūsu gan apzinātās, gan neapzinātās būtības un kultūras! Drosme, rūdījums, savas zemes mīlestība un vēl zināma deva romantikas. To visu vēl papildina mūsu Baltijas jūras dāvanas. Kā jaunlatvietis un Ainažu Jūras skolas dibinātājs Krišjānis Valdemārs mudināja: “Ejiet, latvji, jūriņā, krājiet zeltu pūriņā!” Vīrišķīgā drosme un risks, ko zvejnieki uzņēmās, tiem nodrošināja iztiku un dažkārt pat bagātību. Protams, mēs zinām, ka ir zvejnieki, kas zaudējuši dzīvību, šīs jūras veltes mums gādājot, jo jūra var būt barga.

Šī ciemošanās bija īpaša. Kas par piedzīvojumu! Atbraukt ar laivu, lai nokļūtu SIA “Liedags” ražotnē, kurā top man personīgi jau daudzus gadus iemīļoti brētliņu un siļķu izstrādājumi. Pirms vairākiem gadiem nopirku “Sievas buču” un “Vīra buču”, jo iepakojums šķita simpātisks, turklāt mēs ģimenē ļoti cienām marinētas zivtiņas. Tā nu kļuvu atkarīga no šiem izstrādājumiem. Nāca vēl klāt “Maigā buča”, kas mani pilnīgi sajūsmināja.

  1. "Liedaga” “bučas” un citi zvejnieku gardumi
  2. Stāsts par ražotni
  3. Mazie kartupelīši ar skābu krējumu un "bučām"
  4. Siļķe kažokā
  5. Pasta Puttanesca

Pievienot komentāru

Komentāri (6)

  1. ieteikums Liedagam Atbildēt

    Jūsu produkcijai pietrūkst drusku asumiņš, kāds pipariņš derētu, uzbērt

  2. Izskatās ka vecai melei ir vientuļi mājās, plosās pa gŗāpjiem, it kā nebūtu bijusi dižfinansiste

  3. Vai tad labāk nebūtu dalīties padomos jaunajiem uzņēmējiem. Takš esot veiksmīga finansiste, lielajā Amerikā esot galvureibinošu karjeru uztaisījusi

    • ka gluži tā vis nebūs, ja pārmetusies un ēdienu gatavošanas specializāciju…Ka tik nav tāpat kā Ņujorkas restorāna dāmai – Melngailis. Te godā cēla, bet patiesā seja parādījās tik pavēlāk.Banku kartes jau arī laikam ievazāja te Latvijā ar visām no tā izrietošajām komisijas maksām bankām…Attēlā redzamā būtne izstaro ārkārtīgi uzspēlētu teatrālismu, aukstumu un vēlmi būt īpaši atzītai kā universālai “ekspertei”.Nezin, kas tādas tieksmes varētu producēt?

      • kāpēc tāda nepatika pret cienījamo Ilzi Jurkāni? reti kura viņai spēj līdzās stāvēt! apbrīnojama sieviete, kas iet augsti paceltu galvu!

  4. Varēja pie viena palūgt, lai mazāk ķīmijas gāž klāt!

Gatis Strads. Mežā neatkarīgāks nekā teātrīSkatoties uz kokiem, redz ainavu, nevis eiro
Pasaulē
INFOGRAFIKA: Budžeta prioritātes - aizsardzība, drošība, veselība2017. gada valsts budžeta prioritārās nozares ir aizsardzība, sabiedriskā drošība un kārtība, veselība, sociālā aizsardzība un izglītība.
Draugiem Facebook Twitter Google+