Foto-andriskozlovskis.lv

Stipro dārzeņu kārtojums ar siļķi, jogurtu un zaļajiem lociņiem
 0

Sastāvdaļas: (4 porcijas) kolrābis, sarkanā biete, ceturtā daļa Ķīnas kāposta (zaļā daļa), sarkanais sīpols, rutks, 100 g skābētu kāpostu, 3 siļķu filejas, kārbiņa Grieķu jogurta (vai cits bezpiedevu biezs jogurts), daiviņa ķiploka, zaļie lociņi, kressalāti vai citi zaļumi, diedzējumi, linsēklu eļļa dārzeņu apslacīšanai, puse citrona, cukurs, sāls un pipari pēc garšas.

Reklāma
Reklāma

 

Kā gatavot?

TV24
Šoreiz “šefs” ir pielaidis kolosālu kļūdu. Vai Krievijas elite patiesībā gaida Putina nāvi? 41
RAKSTA REDAKTORS
“Šorīt viņi tur stāvēja vairāk nekā pusstundu, diskusijas bija skaļos toņos” – jautājam instruktoram, kuram no šoferiem šādā situācijā ir priekšroka 3
Veselam
8 veidi, kā bērnu izaudzināt par potenciālo psihoterapeita pacientu 18
Lasīt citas ziņas

Pusi kolrābja un svaigu bieti sašķēlē ļoti plānās ripās (var izmantot rīku, ar ko mizo dārzeņus). Bieti pārslaka ar citrona sulu, uzbārsta cukuru un sāli, atstāj uz mirkli iemarinēties.

Atlikušo pusi kolrābja, rutku, sarkano sīpolu un Ķīnas kāposta zaļo daļu sagriež plānās strēmelēs – tādās kā griezti skābētie kāposti. Tas nepieciešams gan izskata dēļ, gan tādēļ, lai skābētie kāposti vienmērīgi sajauktos ar citiem dārzeņiem. Visu samaisa, pievieno mazliet sāls un piparu, pārslaka ar eļļu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Biezajā jogurtā liek sasmalcinātu ķiploku, piepilina citrona sulu, visu samaisa.

Siļķi sagriež. Pasniedz ar jogurta mērci un dārzeņu kārtojumu – uz katra šķīvja kārto kolrābja plānās ripas, virsū daļu salātu, pārliek ar biešu ripām. Virsū tām atkal daļu salātu un vēlreiz kolrābju ripas. Dāsni pārbārsta ar lociņiem, kressalātiem, diedzējumiem. Šādi visparastākos dārzeņus var pasniegt pat smalkās viesībās, pārsteidzot ar ēdiena izskatu. 

 

Gatavojas pavāre Ineta Grēniņa