Mobilā versija
+7.7°C
Gunārs, Vladimirs, Gunis
Ceturtdiena, 8. decembris, 2016
28. augusts, 2012
Drukāt

Stipro dārzeņu kārtojums ar siļķi, jogurtu un zaļajiem lociņiem


Foto-andriskozlovskis.lvFoto-andriskozlovskis.lv

Sastāvdaļas: (4 porcijas) kolrābis, sarkanā biete, ceturtā daļa Ķīnas kāposta (zaļā daļa), sarkanais sīpols, rutks, 100 g skābētu kāpostu, 3 siļķu filejas, kārbiņa Grieķu jogurta (vai cits bezpiedevu biezs jogurts), daiviņa ķiploka, zaļie lociņi, kressalāti vai citi zaļumi, diedzējumi, linsēklu eļļa dārzeņu apslacīšanai, puse citrona, cukurs, sāls un pipari pēc garšas.

 

Kā gatavot?

Pusi kolrābja un svaigu bieti sašķēlē ļoti plānās ripās (var izmantot rīku, ar ko mizo dārzeņus). Bieti pārslaka ar citrona sulu, uzbārsta cukuru un sāli, atstāj uz mirkli iemarinēties.

Atlikušo pusi kolrābja, rutku, sarkano sīpolu un Ķīnas kāposta zaļo daļu sagriež plānās strēmelēs – tādās kā griezti skābētie kāposti. Tas nepieciešams gan izskata dēļ, gan tādēļ, lai skābētie kāposti vienmērīgi sajauktos ar citiem dārzeņiem. Visu samaisa, pievieno mazliet sāls un piparu, pārslaka ar eļļu.

Biezajā jogurtā liek sasmalcinātu ķiploku, piepilina citrona sulu, visu samaisa.

Siļķi sagriež. Pasniedz ar jogurta mērci un dārzeņu kārtojumu – uz katra šķīvja kārto kolrābja plānās ripas, virsū daļu salātu, pārliek ar biešu ripām. Virsū tām atkal daļu salātu un vēlreiz kolrābju ripas. Dāsni pārbārsta ar lociņiem, kressalātiem, diedzējumiem. Šādi visparastākos dārzeņus var pasniegt pat smalkās viesībās, pārsteidzot ar ēdiena izskatu. 

 

Gatavojas pavāre Ineta Grēniņa

 

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+