Medības
Virtuve

Sulīgs stirnas belašs0

Foto: Indulis Burka

Lai pagatavotu sulīgus stirnas belašus, nepieciešams mazliet rauga mīklas, protams, stirnas gaļa, žāvēts speķis un garšvielas.

Jāsāk ar rauga mīklas pagatavošanu. Presēto raugu sadrupina un pārkaisa ar cukuru. Attēlā redzamo belašu pagatavošanai vajadzēja ceturtdaļpaciņas rauga. Pienu uzsilda līdz aptuveni 30 grādiem. Tajā iesijā mazliet miltu, pievieno šķipsnu sāls un cukura. Iztiek bez taukvielām, jo belašus vārīs eļļā. Pievieno raugu un vēl miltus, līdz mīkla kļūst nedaudz staipīga. To mīca, līdz mīkla atlec no pirkstiem. Pārkaisa ar miltiem un ļauj stundu uzrūgt.

Foto: Idulis Burka

Stirnas gaļu samaļ, tāpat speķi, daiviņu ķiploka un nelielu sīpolu. Pievieno smalki sakapātus svaigus raudenes un timiāna zariņus, mazliet diļļu. Sāli un piparus pievieno pēc garšas. No mīklas veido nelielas bumbiņas, kuras ar pirkstiem izpleš aptuveni piecus milimetrus biezās plāksnītēs. Viducī ievieto pildījumu.

Foto: indulis Burka

Belašu aizloka, taču atstāj nelielu actiņu. Pa to izplūdīs tvaiks, un belašs nesaplīsīs.

Belašus vāra eļļā. Kad eļļa sakarsēta, tās temperatūru mazliet samazina. Pretējā gadījumā belaši no ārpuses kļūs brūni, bet iekšā vēl nebūs izvārījušies. Vārīšanas laikā belašus apgroza, lai tie vienādi apbrūninātos no abām pusēm. Belašu pagatavošana aizņēma aptuveni pusotras stundas.

Vairāk lasiet žurnālā Medības

LA.lv
LA
LA.LV
Medības
Milzu asari, zandarti uz trauku švammīti un kā “Copes garšas” komanda testēja slaveno zviedru pūdēto siļķi
4 dienas
ME
Medības
Medības
Žebērklis un pieci taimiņi. Slīteres Nacionālajā parkā aizturēts maluzvejnieks
4 dienas
ME
Medības
Medības
VIDEO. Atmiņas un emocijas no mednieku festivāla “Minhauzens 2019”
4 dienas

Lasītākie raksti

Par svarīgo

LA
LA.LV
Latvijā
Solidaritāte, cieņa un drosme. Valsts prezidenta Egila Levita runa pie Brīvības pieminekļa
5 stundas
LA
LA.LV
Latvijā
Foto. Svētku uguņošana priecē iedzīvotājus gan Rīgā, Daugavmalā, gan pie televizoru ekrāniem
2 stundas
LE
LETA
Latvijā
Foto. Lāpu gājiens Rīgā pulcē tūkstošiem dalībnieku
4 stundas
LK
Linda Kusiņa-Šulce
Kultūra
Atdot daļiņu no saņemtā. Saruna ar Jāni Lūsēnu
Intervija 9 stundas
SM
Signe Mengote
Ekonomika
Jāvērtē pēc spējām, nevis diagnozes. Kā mazināt plaisu starp darba devējiem un invalīdiem
9 stundas