Sulām nedrīkstēs pievienot cukuru
 0

Sākot ar šā gada 28. oktobri, Latvijā augļu sulu ražotāji saviem izstrādājumiem vairs nedrīkstēs pievienot cukuru, paredz valdības vakar pieņemtie noteikumi “Prasības augļu sulām un tām līdzīgiem produktiem”.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
“Man ir lauzta kāja un deguns, pārsista piere, pamatīgs smadzeņu satricinājums…” Horens Stalbe Dobelē nežēlīgi piekauts 33
Mājas
12 senlatviešu ticējumi par Jurģu dienu: kāda šī diena, tāda visa vasara? 25
Putinam draud briesmas, par kurām pagaidām zina tikai nedaudzi 15
Lasīt citas ziņas

Izņēmums būs augļu nektārs un Latvijā ražota smiltsērkšķu sula, kurai varēs pievienot līdz 140 gramiem cukura uz litru sulas un kuru drīkstēs pārdot tikai Latvijas tirgū. Tā kā augļu sulai no koncentrāta ražošanas izejviela ir koncentrēta sula, šādu sulu atļauts laist tirdzniecībā ar nosaukumiem “augļu sula no koncentrāta” vai “augļu sula no koncentrētas sulas”.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.