Mobilā versija
+1.7°C
Guna, Judīte
Sestdiena, 10. decembris, 2016
26. septembris, 2012
Drukāt

Sulu dzeršanas knifi

Foto-Stock.xchngFoto-Stock.xchng

Ko vērts zināt, dzerot svaigi spiestas augļu, ogu vai dārzeņu sulas?

 

• Lai iegūtu glāzi sulas, nepieciešams 300 – 350 g augļu, ogu vai dārzeņu.

• Jo augļi, ogas vai dārzeņi ir spilgtākā krāsā, jo vairāk vitamīnu tie satur.

• Svaigi spiesta sula jāizdzer 10 – 15 minūšu laikā, lai nezaudētu tajās esošās vērtīgās vielas un vitamīnus. Vienīgi biešu sulu nedrīkst dzert uzreiz pēc spiešanas!

• Sulas ieteicams dzert ne vēlāk kā pusstundu pirms ēšanas, turklāt maziem malciņiem.

• Vērtīgākas ir biezsulas – tās uzlabo gremošanas trakta darbību.

• No augļu, dārzeņu vai ogu pārpalikumiem var izcept garšīgas pankūkas, tikai jāpievieno ola, milti, auzu pārslas un garš­vielas.

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+