Foto-Fotolia

Sutināti kāposti ar desiņām – sātīgs, aromātisks un gards ēdiens 0

Sastāvdaļas
1 kg svaiga kāposta
200 g desiņu (derēs jebkuras pēc gaumes)
1 sīpols
15,5 – 2 ēdamk. tomātu pastas
2 ēdamk. augu eļļas
sāls pēc garšas
šķipsniņa melno malto piparu
1–2 lauru lapas

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Personības tests: jūsu dzimšanas mēneša zieds atklāj par jums vairāk, nekā spējat iedomāties 17
“Kā krāpnieks zināja, ka neesmu izņēmusi paciņu?” Lasītāja atmasko neīsto “Latvijas Pastu” 1
Mākslīgais intelekts nosauc piecus “neveiksmīgākos” latviešu politiķus 115
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Dziļā pannā uzsilda augu eļļu. Pievieno smalki sagrieztu sīpolu. Apcep līdz gaiši zeltainai krāsai.

Desiņas sagriež ripiņās, pievieno sīpoliem un visu cep 2–3 minūtes.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kāpostu smalki sagriež, pārkaisa ar sāli un saspiež ar rokām – tie kļūs mīkstāki un izdalīs sulu.

Pēc tam kāpostus pievieno desiņām ar sīpoliem. Visu samaisa un pielej pāris karotes ūdens. Samazina liesmu, uzliek vāku un visu sutina aptuveni 15 minūtes.

Pievieno tomātu pastu. Ja kāpostiem ir daudz šķidruma, atšķaidīt tomātu pastu nevajag. Ja šķidruma ir maz, pievieno nedaudz ūdens. Pievieno piparus un lauru lapas. Samaisa un vēl sutina aptuveni 30 minūtes uz mazas uguns. Ik pa laikam visu samaisa.

Pasniedz kā pamatēdienu vai kopā ar piedevām pēc savas gaumes.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.