Foto-Aija Geida

Sutināts bulgurs 0

Sastāvdaļas:100 g bulgura, ¼ tējkarotes malta koriandra, ½ tējkarotes sāls, šķipsniņa maltu melno piparu, 100 g žāvētas gaļas vai desas, 1 paprika, 2 ēdamkarotes sakapātu pētersīļu, ½ tējkarotes kartupeļu cietes.

Reklāma
Reklāma

 

Kā gatavot?

Veselam
8 veidi, kā bērnu izaudzināt par potenciālo psihoterapeita pacientu 18
Jau rīt Krievijas raķetes var lidot uz jebkuru valsti. Zelenskis par iespējamiem draudiem Eiropai 188
TV24
Šoreiz “šefs” ir pielaidis kolosālu kļūdu. Vai Krievijas elite patiesībā gaida Putina nāvi? 41
Lasīt citas ziņas

Vispirms bulguru apcep uzkarsētā eļļā, bet tikai mazliet, lai graudi nepaliek brūni, nepiedeg. Tad uzlej ūdeni, pievieno sāli un garšvielas pēc vēlēšanās. Ieteicams malts koriandrs, jo tas palīdz organismam pārstrādāt graudaugus. Mazliet pavāra, uzliek vāku un ļauj sutināties. Pēc 20 – 30 minūtēm iznāk garda putra, kas ir pietiekami eļļaina, mīksta, aromātiska un viegli baudāma. Kamēr putra sutinās, pagatavo mērci, apcepot papriku un gaļu, pielejot ūdeni, kurā izšķīdināta kartupeļu ciete, un pievienojot pēc garšas sāli, piparus, zaļumus. Pārlej sutinātajam bulguram. Vieglas un aromātiskas pusdienas!