Mobilā versija
-1.1°C
Niklāvs, Nikola, Nikolajs, Niks
Otrdiena, 6. decembris, 2016
22. augusts, 2015
Drukāt

Svaigi tomāti ziemai itāliešu stilā

Foto - ShutterstockFoto - Shutterstock
Sastāvdaļas

10 kg plūmju tomātu
saišķītis svaiga bazilika
2-3 ķiploku daiviņas katrai burkai

sanāk ~9-10 litra burkas

Burciņas un vāciņus ļoti rūpīgi izmazgā ar karstu ūdeni, ļauj nožūt.

Baziliku rūpīgi nomazgāt, notecina sietā.

Tomātus nomazgā, pārdur miziņu “spicajā” galā (vai krustveidā iegriež), tad noblanšē – uz 1-2 minūtēm ieber verdošā ūdenī, pēc tam pārliek spainī ar ledainu ūdeni (visērtāk, ja spaini ar aukstu ūdeni, kurā sabērti ledus gabaliņi, noliek līdzās plītij).

Notīra tomātiem mizu, saliek tos burkās tā, lai virs tomātiem paliktu ~2 cm brīvas telpas. Pārliek pāris lapiņas bazilika, pa 2-3 daiviņām ķiploka, asākai garšai var pielikt kādu gabaliņu aso piparu pāksts.

Viegli padauza ar burkas apakšu pa galdu, lai tomāti savietojas blīvāk un paliek mazāk gaisa “kabatu”. Ar tīru dvieli rūpīgi noslauka burkas maliņas, aizgriež vāku – ne pārmērīgi stingri, bet tā, ka, skrūvējot ciet, šķiet: tas “atdura”.

Burkas ielaiž lielā katlā ar verdošu ūdeni un sterilizē 15 minūtes, tad atstāj ūdenī, kamēr tas (un burkas) atdziest. Izņem pēc aptuveni 8-10 stundām.

Sagatavots pēc allrecipes.ru.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+