Foto – Shutterstock

Svaigi tomāti ziemai itāliešu stilā 0

Burciņas un vāciņus ļoti rūpīgi izmazgā ar karstu ūdeni, ļauj nožūt.

Reklāma
Reklāma

Baziliku rūpīgi nomazgāt, notecina sietā.

Notriektā tautumeita 7
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 30
Mistika: pie Ukrainas robežas atvēries milzīgs krāteris, ko dēvē par “portālu uz pazemes pasauli” 63
Lasīt citas ziņas

Tomātus nomazgā, pārdur miziņu “spicajā” galā (vai krustveidā iegriež), tad noblanšē – uz 1-2 minūtēm ieber verdošā ūdenī, pēc tam pārliek spainī ar ledainu ūdeni (visērtāk, ja spaini ar aukstu ūdeni, kurā sabērti ledus gabaliņi, noliek līdzās plītij).

Notīra tomātiem mizu, saliek tos burkās tā, lai virs tomātiem paliktu ~2 cm brīvas telpas. Pārliek pāris lapiņas bazilika, pa 2-3 daiviņām ķiploka, asākai garšai var pielikt kādu gabaliņu aso piparu pāksts.

CITI ŠOBRĪD LASA

Viegli padauza ar burkas apakšu pa galdu, lai tomāti savietojas blīvāk un paliek mazāk gaisa “kabatu”. Ar tīru dvieli rūpīgi noslauka burkas maliņas, aizgriež vāku – ne pārmērīgi stingri, bet tā, ka, skrūvējot ciet, šķiet: tas “atdura”.

Burkas ielaiž lielā katlā ar verdošu ūdeni un sterilizē 15 minūtes, tad atstāj ūdenī, kamēr tas (un burkas) atdziest. Izņem pēc aptuveni 8-10 stundām.

Sagatavots pēc allrecipes.ru.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.