Mobilā versija
+5.5°C
Sarmīte, Tabita
Piektdiena, 9. decembris, 2016
29. aprīlis, 2014
Drukāt

Svētku maize ar sieru un garšaugiem. Saimnieces Lilijas Mežinieces recepte (1)

Foto - Fotolia.comFoto - Fotolia.com

Svētku maize ir pildīta, to var ēst gan aukstu, gan karstu, un to var gatavot kā pusmēnesi, gan kā lielu četrstūrainu pīrāgu. Maize ir garšīga un sātīga.

Nepieciešams

3,5 glāzes augstākā labuma kviešu miltu, 1,5 tējkarotes sausā rauga, 1 glāze silta ūdens, ceturtdaļglāze olīveļļas, 1 tējkarote cukura, ceturtdaļtējkarote sāls.

Pildījumam: 3 ēdamkarotes olīveļļas, 1 sakapāts sarkanais sīpols, 1 saspiesta ķiploka daiviņa, 1 sasmalcināta sarkanā paprika, 1 vidēji liels, kubiņos sagriezts baklažāns, 300 g kubiņos sagriezta siera, 1 ēdamkarote sasmalcinātu svaigu pētersīļu, 1 tējkarote kaltēta timiāna, sāls un pipari pēc garšas, ola pārziešanai, 1 ēdamkarote grauzdētu sezama sēkliņu.

Pagatavošana

Bļodā ber mīklas sastāvdaļas, mīca mīklu.

Tad gatavo pildījumu: uzkarsē olīveļļu, pievieno sīpolu, piparus un baklažānu, samaisa, apcep.

Pannai uzliek vāku, 10 minūtes sautē, laiku pa laikam apmaisot. Pildījumu atdzesē.

Pievieno sieru, pētersīļus un garšvielas. Mīklu pārkaisa ar miltiem, izrullē plāksni. Novieto mīklas plāksni ar garāko malu pret sevi, paralēli galda malai, un pa vidu liek pildījumu.

Pildījumam jābeidzas aptuveni 2 cm no mīklas šaurākās malas. Samitrina mīklas malas ar olu, kas sakulta ar ūdeni. Pārceļ abas mīklas plāksnes malas pāri pildījumam un saliek vidū malu pret malu. Saspiež visas malas kopā un nolīdzina savienojuma vietu. Apklāj un siltā vietā uzraudzē aptuveni 20 minūtes.

Pārziež ar olas un ūdens maisījumu un apkaisa ar sezama sēkliņām.

Cep līdz 200 oC temperatūrā 30 minūtes.

Pievienot komentāru

Komentāri (1)

  1. Jums pašiem kauns nav publicēt visādu mistisku saimnieču receptes, kamēr bildes no ārzemju resursiem? Atradušies kvalitatīvie:)

Draugiem Facebook Twitter Google+