Mobilā versija
Brīdinājums -0.6°C
Evija, Raita, Jogita
Sestdiena, 3. decembris, 2016
27. decembris, 2012
Drukāt

Svētku mielastam (2)

pavars-bb2

Ko celsim galdā svētkos? Restorāns “Queens” (tulk. no angļu val. – karalienes) Rīgā, Antonijas ielā, piedāvā gluži vai karalisku, bet nebūt ne grūti pagatavojamu maltīti. 
Gan restorāna interjers, gan ēdienkarte veidota, ievērojot labākās angļu tradīcijas, stāsta restorāna vadītāja Kristīne Beinaroviča.

 

Te var nobaudīt tradicionālās angļu brokastis, pīrāgus ar dažādiem pildījumiem, vistas, liellopa un veģetāros burgerus, zupas, kā arī sātīgus pamatēdienus no gaļas un zivīm, piemēram, steiku un ābolu vīnā gatavotu Nīlas asara fileju ar ķirštomātiem. Arī desertu klāsts ir bagātīgs. Restorāns piedāvā nobaudīt angļu šokolādes kūku, citrona rīsu pudiņu, svaigsiera kūku citronu krējuma glazūrā un citus našķus. Restorāna ēdienkarte ir šefpavāra Vitālija Koreņika lolojums.

 

 

Lēcu krēmzupa ar kazas sieru un baltmaizes kraukšķiem
Recepte1-bb

Sastāvdaļas: (1 porcijai) 100 g lēcu, 50 g sīpolu, 60 g burkānu, 60 g kazas siera, sāls, pipari.

 

Kā gatavot?

Notīrītus, sagrieztus sīpolus un burkānus pannā apcep, liek katlā karstā ūdenī. Pieber lēcas, pavāra 2 – 3 min., līdz mīkstas. Pievieno sāli, piparus, visu sablenderē. Ja vēlas, pievieno saldo krējumu. Virumu lej šķīvī, vidū liek kazas sieru “Labrīt” un apgrauzdētas baltmaizes kraukšķus, rotā ar balzametiķi.

 

 

 

 

 

Pelēko zirņu biezeņa rullis lauku bekonā ar baraviku mērci

Recepte2-bbSastāvdaļas: (1 porcijai) 90 g pelēko zirņu, 100 g bekona, 100 g sīpolu, sāls, pipari, 1 ola, 40 g puravu, 50 g saldētu baraviku, 100 g saldā krējuma, šķipsna kaņepju sēklu.

 

 

Kā gatavot?

Pelēkos zirņus vāra, līdz tie pavisam mīksti. Samaļ gaļas mašīnā, izspiež caur sietu. Pievieno apceptus, sablenderētus sīpolus, vienu olu, garšvielas un sablenderētas kaņepju sēkliņas. Masu izklāj, vidū liek kopā ar sīpoliem apceptu bekonu, sarullē, no ārpuses noklāj ar plāni sagriezta bekona šķēlītēm. 40 min. cep 140 grādus karstā cepeškrāsnī. No atkausētām baravikām, pievienojot puravus un saldo krējumu, pagatavo mērci. Zirņu biezeņa rulli nedaudz atdzesē, griež šķēlēs. Pasniedz ar sēņu mērci. Rotā ar redīsiem, salātu lapām, zaļumiem.

Cāļa krūtiņa apelsīnu un kanēļa glazūrā ar dārzeņu muciņām
Recepte3-bb

Sastāvdaļas: (1 porcijai) 180 g kukurūzas cāļa vai vistas filejas, 120 g burkānu, 120 g kartupeļu, 100 g cukīni, 200 g ķirbja. Mērcei: 1 apelsīns, 4 g cukura, 1 šķipsna kanēļa, krustnagliņas.

 

Kā gatavot?

Vispirms gatavo mērci. Uz pannas izkausē cukuru, pievieno notīrīta apelsīna gabaliņus, brīdi pasautē. Pielej nedaudz ūdens, vāra, līdz tas iztvaikojis. Masu sablenderē, izberž caur sietu, vēl 5 min. lēnām vāra, līdz izveidojas sīrups. Beigās pievieno nedaudz kanēļa un samaltu krustnagliņu. No dārzeņiem izgriež mazas muciņas, brīdi pavāra, pēc tam apcep pannā karamelizētajā mērcē. Vistu cep uz grila vai pannas. Kad līdz gatavībai palikušas 2 – 3 min., nosmērē ar mērci.

 

Šokolādes fondants ar piparkūku drumstalu parfē

Recepte4-bbSastāvdaļas: (1 porcijai) Šokolādes fondantam: 4 g sviesta, 1 ola, 3 g miltu, 4 g cukura, 4 g šokolādes (70%). Parfē: 120 g saldā krējuma, 1 ola, 100 g piparkūku, 30 g cukura.

 

Kā gatavot?

Saldo krējumu saputo ar cukuru un olu, lai veidojas stingra masa. Iemaisa sadrupinātas vai sablenderētas piparkūkas. Liek saldētavā, ik pa brīdim dažas reizes apmaisa. Nākamajā dienā parfē būs gatavs. Katliņā izkausē sviestu un šokolādi. Kad masa atdzisusi, pievieno saputotu olas dzeltenumu, izsijātus miltus un cukuru. Samaisa, ievieto ledusskapī, atstāj uz nakti. Liek formiņā, cep 10 min.

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+