Mobilā versija
+4.7°C
Guna, Judīte
Sestdiena, 10. decembris, 2016
4. decembris, 2014
Drukāt

Sviestā cepts cālis ar sīpolu ripām

Foto - Bonappetit.lvFoto - Bonappetit.lv
Sastāvdaļas:

cālis (apm. 1.5kg)

1 sīpols

100g sviests

1 ēd.k. angļu sinepes

1 ēd.k. citrona sula

sāls, pipari

Pagatavošana

Sviestu istabas temperatūrā sajaukt ar sinepēm un citronu sulu. Pievienot pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus. Sīpolu sagriezt plānās šķēlītēs.

Vistu no iekšpuses ierīvēt ar sviesta maisījumu. Zem ādas pabāzt pirkstus un cenšoties nesaplēst ādu “atplēst” ādu no vistas. Zem ādas pabāzt sīpolu ripiņas un ar koka irbulīšiem saspraust vistu, lai sīpoli neizkustas cepšanas laikā. Ar pārējo sviesta maisījumu apmsērēt vistu no ārpuses.

Cep cāli cepeškrāsnī 190 grādos apm. 1,5 st. Pēc 45 min. cāli apliet ar sulu, kas izdalijās cepšanas laikā. Atkārtot ik pa 10-15 min.

Pasniedz uzreiz, kamēr vista kraukšķīga.

Kā piedevu pasniedz ceptu dārzeņus.

 

Recepti piedāvā
bonapetit-logo

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+