Mobilā versija
Brīdinājums -1.8°C
Ārija, Rigonda, Adrija, Adrians, Adriāna
Trešdiena, 22. februāris, 2017
26. augusts, 2014
Drukāt

Sviesta pupiņas tomātu mērcē


Foto - Aija GeidaFoto - Aija Geida

• 2 kg sviesta pupiņu

• 2 kg tomātu

• 1 kg sīpolu

• 100 g ķiploku

• 0,5 kg paprikas

• 3 ēdamkarotes sāls

• 1 glāze cukura

• 3 ēdamkarotes etiķa esences

• 1 glāze eļļas

• 1 tējkarote bazilika, sarkano piparu vai čili

• 1 tējkarote melno malto piparu

Pupiņas novāra. Smalki sagrieztus sīpolus un ķiplokus apcep eļļā, pievieno sagrieztu papriku un tomātus, liek katlā un vāra aptuveni 40 minūtes. Sablendē. Masai pievieno iepriekš novārītās un sagrieztās pupiņas. Pieliek sāli, cukuru, baziliku, sarkanos piparus vai čili, melnos maltos piparus un pavāra vēl 15–20 minūtes. Pielej etiķa esenci, ja tāda ir aizķērusies plauktā, vai 9% galda etiķi (viena ēdamkarote esences atbilst 7–9 ēdamkarotēm etiķa). Karsto masu lej burkās un aizvāko.

 

Pievienot komentāru

Beidzot grib mazināt nodokli pārtikai (2)Vienojas izvērtēt iespēju līdz 5% samazināt PVN Latvijā audzētiem augļiem, dārzeņiem un ogām
Putnu gripas dēļ Vītiņu pagastā saimnieki bažījas par cāļiemVisām vistām un zosīm jāiztur trīs mēnešu ieslodzījums
Draugiem Facebook Twitter Google+