Mobilā versija
+18.3°C
Janīna, Linda
Pirmdiena, 21. augusts, 2017
26. augusts, 2014
Drukāt

Sviesta pupiņas tomātu mērcē


Foto - Aija GeidaFoto - Aija Geida

• 2 kg sviesta pupiņu

• 2 kg tomātu

• 1 kg sīpolu

• 100 g ķiploku

• 0,5 kg paprikas

• 3 ēdamkarotes sāls

• 1 glāze cukura

• 3 ēdamkarotes etiķa esences

• 1 glāze eļļas

• 1 tējkarote bazilika, sarkano piparu vai čili

• 1 tējkarote melno malto piparu

Pupiņas novāra. Smalki sagrieztus sīpolus un ķiplokus apcep eļļā, pievieno sagrieztu papriku un tomātus, liek katlā un vāra aptuveni 40 minūtes. Sablendē. Masai pievieno iepriekš novārītās un sagrieztās pupiņas. Pieliek sāli, cukuru, baziliku, sarkanos piparus vai čili, melnos maltos piparus un pavāra vēl 15–20 minūtes. Pielej etiķa esenci, ja tāda ir aizķērusies plauktā, vai 9% galda etiķi (viena ēdamkarote esences atbilst 7–9 ēdamkarotēm etiķa). Karsto masu lej burkās un aizvāko.

 

Pievienot komentāru

Jaunsleiņa mantinieks Kaminskis (2)Pašvaldību "orķestrim" jauns diriģents
Valsts apmaksāto studiju vietu sadale tradīciju varā (1)Darba tirgus prognozes valsts apmaksāto studiju vietu sadali ietekmē tikai daļēji
Draugiem Facebook Twitter Google+