Mobilā versija
Brīdinājums -2.5°C
Voldemārs, Valdemārs, Valdis
Svētdiena, 11. decembris, 2016
11. marts, 2014
Drukāt

Sviests ar mārrutkiem, zaļumiem, ķilavām. 5 receptes

CukPups-11

Bagāta garša, neparasta krāsa


Lai bagātinātu sviesta garšu un piešķirtu neierastāku krāsu, var pievienot garšaugus, dārzeņus un pārtikas produktus. Tas dažādos ikdienas maltītes un noderēs ziešanai uz maizītēm, kad jāuzņem viesi. Uzkodas būs ne vien garšīgas, bet arī dekoratīvas.

Saldkrējuma sviestam var pievienot gana plašu piedevu klāstu: garšaugus (dilles, seleriju, baziliku, ķiplokus, kuros ir ēteriskās eļļas, vitamīni un citas vērtīgas vielas), tomātu biezeni un kaltētus tomātus, olīvas, mārrutkus, sinepes, sieru, sēnes, ķilavas, šķiņķi, arī šokolādi un rīvētas apelsīna miziņas. Tikai nevajag aizrauties ar sāli! Ja pievieno sāļus produktus, piemēram, siļķi, jādomā, vai šādu sviestu var atļauties ikdienā vai tikai brīvdienās. Sviests pirmām kārtām ir tauki. Vērtīgi, ja ir aktīvs dzīvesveids, bet bīstami tad, ja mazaktīvs dzīvesveids. Tiem, kam ir liekais svars un darba diena aizrit pie datora, daudz sviesta nepienākas, toties fiziski aktīvie var atļauties vairāk.

Lai sviestam varētu likt klāt piedevas, to vispirms ar koka karoti saputo. Var arī atlaidināt ūdens peldē, kamēr tas kļūst krēmīgi mīksts. Lai atdzisušo masu ar piedevām viegli uzziestu uz maizes, pielej nedaudz olīveļļas.

Ar piedevām papildināto sviestu ietin pārtikas plēvē, sviestpapīrā vai alumīnija folijā, ko iepriekš samitrina. Izveido desas formu un ievieto ledusskapī, lai sastingst. Kad sviests kļuvis ciets, to var griezt ripiņās un likt uz šķīvja.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+