Foto – Anda Krauze

Sviests ar mārrutkiem, zaļumiem, ķilavām. 5 receptes 0

Bagāta garša, neparasta krāsa

9. Pannu noņem no uguns un pievieno 100 gramu sviesta, kas sagriezts nelielos gabaliņos. 

9. Pannu noņem no uguns un pievieno 100 gramu sviesta, kas sagriezts nelielos gabaliņos. 

Reklāma
Reklāma
Krievijā valda histērija: izbojāta Putina inaugurācija 174
TV24
Vai rudenī tiks palielinātas pensijas? Saeimas deputāts par plānotajām izmaiņām pensiju aprēķinā
“Krievi mūs burtiski aprīs!” Ukraiņu komandieris skaidro iespējamās kara pauzes briesmas
Lasīt citas ziņas


Lai bagātinātu sviesta garšu un piešķirtu neierastāku krāsu, var pievienot garšaugus, dārzeņus un pārtikas produktus. Tas dažādos ikdienas maltītes un noderēs ziešanai uz maizītēm, kad jāuzņem viesi. Uzkodas būs ne vien garšīgas, bet arī dekoratīvas.

Saldkrējuma sviestam var pievienot gana plašu piedevu klāstu: garšaugus (dilles, seleriju, baziliku, ķiplokus, kuros ir ēteriskās eļļas, vitamīni un citas vērtīgas vielas), tomātu biezeni un kaltētus tomātus, olīvas, mārrutkus, sinepes, sieru, sēnes, ķilavas, šķiņķi, arī šokolādi un rīvētas apelsīna miziņas. Tikai nevajag aizrauties ar sāli! Ja pievieno sāļus produktus, piemēram, siļķi, jādomā, vai šādu sviestu var atļauties ikdienā vai tikai brīvdienās. Sviests pirmām kārtām ir tauki. Vērtīgi, ja ir aktīvs dzīvesveids, bet bīstami tad, ja mazaktīvs dzīvesveids. Tiem, kam ir liekais svars un darba diena aizrit pie datora, daudz sviesta nepienākas, toties fiziski aktīvie var atļauties vairāk.

CITI ŠOBRĪD LASA

Lai sviestam varētu likt klāt piedevas, to vispirms ar koka karoti saputo. Var arī atlaidināt ūdens peldē, kamēr tas kļūst krēmīgi mīksts. Lai atdzisušo masu ar piedevām viegli uzziestu uz maizes, pielej nedaudz olīveļļas.

Ar piedevām papildināto sviestu ietin pārtikas plēvē, sviestpapīrā vai alumīnija folijā, ko iepriekš samitrina. Izveido desas formu un ievieto ledusskapī, lai sastingst. Kad sviests kļuvis ciets, to var griezt ripiņās un likt uz šķīvja.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.