Mobilā versija
-1.1°C
Niklāvs, Nikola, Nikolajs, Niks
Otrdiena, 6. decembris, 2016
13. maijs, 2015
Drukāt

Tadžīna ar līdaku un rabarberiem

Foto - Bonappetit.lvFoto - Bonappetit.lv
Sastāvdaļas:

1 līdaka (apm. 1,5-2 kg)

1 kg kartupeļi

2-3 burkāni

1 gl. sausais baltvīns

300g rabarberi

1,5 tejk. rīvētas ingvera saknes

100g cukurs

ūdens

sāls, pipari pēc garšas

Katliņā ieliet vīnu, pievienot ingveru, sagrieztus rabarberus, cukuru un sinepes un visu samaisīt. Uzkarsēt un 5-6 min. pavārīt līdz rabarberi sāk izšķīst. Noņemt no uguns. Atdzesēt. Šajā marinādē iemarinē uz nakti līdaku. Līdaku priekš tam nozvīņo, iztīra un sagriež porcijas gabalos.

Nākamajā dienā kartupeļus nomizo un sagriež palielos gabalos. Burkānus nomizo un sagriež palielos gabalos.

Visu saliek tadžīnā kopā ar marinētu līdaku, pārlej ar ūdeni, pārkaisa ar sāli un pipariem, uzliek vāku un sautē min. 30-40 līdz gatavībai. Pasniedz ar baltvīnu.

 

Recepti piedāvā:

bonapetit-logo

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+