Mobilā versija
+4.9°C
Guna, Judīte
Sestdiena, 10. decembris, 2016
12. novembris, 2013
Drukāt

Talsu novada bērnudārzam “Sprīdītis” būs modernāka mājvieta

Publicitātes fotoPublicitātes foto

Talsos bijušās sākumskolas telpās Akmeņu ielā 8 šonedēļ uzsākti vērienīgi rekonstrukcijas darbi, lai jau nākamā gada beigās rastu mūsdienīgas un ērtas mājas pirmsskolas izglītības iestādei (PII) „Sprīdītis”, portālu “LA.lv” informēja Talsu novada pārstāve Ivonna Vicinska.

Investējot 1,3 miljonus latu, ēku padarīs ne tikai vizuāli pievilcīgu, bet arī izveidos funkcionāli ērtu bērniem, vecākiem un darbiniekiem. Tāpat taps jauns rotaļu laukums ar mūsdienīgām nojumēm un rotaļu ierīcēm.

Šobrīd „Sprīdīti” apmeklē 117 audzēkņi, savukārt, pārejot uz jaunajām telpām, būs iespējams uzņemt līdz pat 272 bērnus. Tādējādi „Sprīdītis” kļūs par vienu no lielākajām pirmsskolas izglītības iestādēm novadā, klāstīja Vicinska.

Iestādes vadītāja Ilze Solovjova skaidro, ka bērnu vecāki pirmsskolas iestādi iecienījuši, jo iestādē ir malkas apkure un telpas ir mājīgas un siltas. Taču pašreizējā mītnē valda saspiestība – audzēkņiem nav atsevišķas guļamtelpas, nav arī aktu zāles, līdz ar to pasākumi notiek sagatavošanas grupas guļamtelpā, kur bērni ikdienā rotaļājās.

Pārejot uz jaunajām, rekonstruētajām telpām, turpmāk iestāde varēs atrasties vienā ēkā (šobrīd iestāde izvietota divās vienstāvu koka ēkās), skaidro Solovjova. Viņa atzīmē, ka jaunajā iestādes mājvietā katrai grupiņai būs sava rotaļu un guļamtelpa, kā arī ģērbtuve. „Būs arī zāle pasākumiem un atsevišķa zāle sporta nodarbībām. Vide būs atbilstoša un mūsdienīga – pielāgota bērnu vajadzībām,” piebilst „Sprīdīša” vadītāja.

Projektu paredzēts realizēt 16 mēnešu laikā – periodā no 2013. gada jūnija līdz 2014. gada decembrim. Pirmie rekonstrukcijas darbi uzsākti pirms valsts svētkiem – novembra sākumā.

Rekonstrukcijas ietvaros, tiks nomainīti iestādes logi, ieklātas jaunas grīdas, veikti ēkas siltināšanas darbi un fasādes ārsienu apdare. Savukārt, remontējot iekštelpas, iecerēts ierīkot virtuves bloku un iebūvēt sienas skapjus. Labiekārtojot „Sprīdīša” apkārtni, vecās ēkai apkārt esošās nojumes nojauks, to vietā uzbūvējot jaunas.

Plānotās projekta izmaksas ir 1 345 012 lati, no tām Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējums būs 849 800 latu, Valsts budžeta dotācija – 22 945 lati un pašvaldības līdzfinansējums – 472 718 lati.

Projekts tiek realizēts pamatojoties uz 2013. gada 13. jūnijā noslēgto Talsu novada pašvaldības vienošanos ar Valsts reģionālās attīstības aģentūru par ERAF projektu „Talsu pilsētas pirmsskolas izglītības iestāžu energoefektivitātes paaugstināšana un rekonstrukcija III kārta”.

„Sprīdītis” darbojas kopš 1949. gada rudens un ir vecākā pirmsskolas izglītības iestāde Talsu pilsētā un novadā.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+