Mobilā versija
Brīdinājums -0.8°C
Evija, Raita, Jogita
Sestdiena, 3. decembris, 2016
20. novembris, 2013
Drukāt

Tautiskā eksotika – pirmpiena sacepums (2)

Foto - Timurs SubhankulovsFoto - Timurs Subhankulovs

SASTĀVDAĻAS Govs pirmpiens, piens, cukurs, vanilīna cukurs. Mērcei: dzērvenes, sarkanās jāņogas, zemenes, cukurs, medus vai saldējums.

KĀ GATAVOT? Lai tiktu pie šā ēdiena, vajadzīgs pirmpiens – piens, ko govs dod tūlīt pēc teliņa piedzimšanas. Pirmpienu un pienu proporcijā aptuveni 1:1 lej karstumizturīgā traukā. Pieber cukuru un vaniļas cukuru un uz nepilnu stundu liek cepties krāsnī, vērojot, lai virspuse neapdeg. Kad virsma ir dzeltenbrūna, uzliek vāku un turpina vēl brīdi karsēt. Kad ēdiens gatavs, pārkaisa ar pūdercukuru. Pasniedz ar dzērveņu, sarkano jāņogu vai zemeņu mērci, medu vai saldējumu. Rotā ar piparmētru lapiņām.

Pievienot komentāru

Komentāri (2)

  1. Nu ko tagad sacepušies par kaut kādu pimpienu!?

Draugiem Facebook Twitter Google+