Mobilā versija
+0.1°C
Antonija, Anta, Dzirkstīte
Trešdiena, 7. decembris, 2016
11. janvāris, 2015
Drukāt

Tefteļi ar tomātu pastas mērcīti

Foto-ShutterstockFoto-Shutterstock

Sastāvdaļas – 400 g maltās gaļas, 4 cieti vārītas olas, pētersīļi, 100 g rīsu, 1 nevārīta ola, 1 sīpols, 0,5 tējkarotes sāls, pipari, 100 g krējuma, 2 ēdamkarotes tomātu pastas.

Pagatavošana.

Maltajai gaļai pievieno smalki sagrieztu sīpolu un pētersīļus.

Rīsus pārlej ar verdošu ūdeni un atstāj uz 10 – 15 minūtēm.

Vārītajām olām uzmanīgi atdala dzeltenumus, bet baltumus smalki sagriež un pievieno maltajai gaļai.

Samīca malto gaļu ar rīsiem. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.

Gaļu sadala četrās daļās. Katru no tām pārdala uz pusēm, no pusītes izveido plācenīti, vidū liek olas dzeltenumu, virsū uzliek otru gaļas pusīti. Veido skaistu tefteli.

Izveidotos tefteļus liek nelielā katliņā sautēšanai.

Mērcītei sajauc krējumu ar tomātu pastu, pielej glāzi silta ūdens un visu samaisa.

Pārlej mērcīti tefteļiem, lai tie būtu pilnīgi nosegti. Katliņu liek uz uguns un uzvāra.

Kad mērcīte sāk vārīties, liesmu ļoti samazina un turpina visu sautēt apmēram 30 – 40 minūtes.

Labu apetīti!

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+