Mobilā versija
-1.7°C
Niklāvs, Nikola, Nikolajs, Niks
Otrdiena, 6. decembris, 2016
30. decembris, 2014
Drukāt

Tīģergarneles ar čilī, olīveļļu, citronu, pētersīļiem, aioli un maizi


Valda Semjonova fotoValda Semjonova foto
Sastāvdaļas:

Tīģergarneles ar čaulu,
jūras sāls,
citrons,
čilī pipars,
pētersīļi,
rukola.

Aioli mērcei (majonēzei):
divi olu dzeltenumi,
150 g olīveļļas,
150 g augu eļļas,
1 ķiploka daiviņa,
baltvīna etiķis,
sāls,
pipari,
citrons.

KĀ GATAVOT?

Šis ir spāņu virtuvei raksturīgs veids, kā pagatavot tīģergarneles. Stipri uzkarsētu, sausu pannu pārkaisa ar jūras sāli, tajā liek garneles ar visām čaulām. Cep 2,5 min, līdz tīģergarneles, kas jēlas ir melnas, iegūst rozā nokrāsu. Ar visu pannu noņem no uguns, apslaka ar citrona sulu, olīveļļu, pievieno sakapātu čilī piparu un pētersīļus. Visu sajauc. Pasniedz ar rukolas salātiem, maizes šķēli un aioli mērci. To gatavo, vienai ķiploka daiviņai pievienojot divu olu dzeltenumus, mazliet baltvīna etiķa. Blenderējot klāt ļoti lēnām lej olīveļļu un nedaudz augu eļļas. Beigās pievieno sāli, piparus, puscitrona sulu. Kuļ, līdz masa kļūst viendabīga.

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+