Mobilā versija
+0.2°C
Antonija, Anta, Dzirkstīte
Trešdiena, 7. decembris, 2016
16. novembris, 2014
Drukāt

Tiramisu – maigs un gards (1)

Foto-ShutterstockFoto-Shutterstock

Šis ir populārs itāļu deserts. Maigs un gaisīgs kā mākonis. Klasiskajā tiramisu receptē izmanto vistu olas. Ja baidāties lietot termiski neapstrādātas olas, varat aizstāt tās ar paipalu olām, jo tās neapdraud salmoneloze.

Sastāvdaļas – 4 vistu olas (var aizstāt ar 18 paipalu olām), 100 g cukura, 500 g maskarpones siera, 250 g cepumu “Dāmu pirkstiņi” (apmēram 34 gabaliņi), 350 ml jau sagatavotas šķīstošās kafijas (var izmantot arī dabīgo kafiju), kakao pulveris, 2 – 3 ēdamkarotes jebkura sarkanvīna (der arī rums, liķieris, konjaks, brendijs).

Pagatavošana.

Atdala olām baltumus no dzeltenumiem.

Dzeltenumus sajauc ar cukuru, pievieno maskarpones sieru, visu samaisa ar lāpstiņu vai karoti.

Olu baltumus sakuļ stingrās putās un iecilā dzeltenumu – siera masā. Uzmanīgi samaisa.

Pēc savas garšas sagatavo kafiju cepumu mērcēšanai. Cukuru var nepievienot, jo tāpat būs salds. Kafijai var pieliet alkoholu (vīnu, rumu, liķieri) garšas bagātināšanai.

Cepumus žigli iemērc atdzisušā kafijā un kārto traukā cieši blakus citu citam.

Uz cepumiem izklāj pusi sagatavotā olu krēma, izlīdzina.

Krēmam virsū atkal liek rindu ar kafijā samērcētiem cepumiem.

Visu noklāj ar atlikušo krēmu, izlīdzina glīti un liek ledusskapī uz 5 – 6 stundām, lai ievelkas.

Pēc tam caur sietiņu pārkaisa kūku ar kakao pulveri.

Ļoti uzmanīgi sagriež porciju gabaliņos, jo kūka ir maiga.

Labu apetīti!

Pievienot komentāru

Komentāri (1)

  1. Tiramisu izmanto Marsalas vīnu.Retos gadījumos,ja nav šāda vīna,tad Amaretto liķieri.

Draugiem Facebook Twitter Google+