Mobilā versija
-1.5°C
Voldemārs, Valdemārs, Valdis
Svētdiena, 11. decembris, 2016
10. jūlijs, 2014
Drukāt

Tomāti jāņogu sulā. Īpaši aromātiska marinādes recepte

Foto - FotoliaFoto - Fotolia

Nepieciešams

Tomāti pēc vajadzības, 1 l jāņogu sulas, 2 ēdamkarotes sāls, 1 ēdamkarote cukura, 3 graudiņi melno piparu, mandeles gabaliņš, 2 ķiploka daiviņas, dilles, piparmētras zariņš.

Pagatavošana

Atlasa stingrus, iesārtus vidēja lieluma tomātus.

Kātiņa vietā iedur ar koka irbulīti līdz augļa vidum.

Litra burkā ieliek 3 melnos piparus, nelielu mandeles gabaliņu. Tomātus aplej ar jāņogu sulu, rēķinot uz 1 litru sulas 2 ēdamkarotes sāls bez kaudzes un 1 ēdamkaroti cukura. Pasterizē 80 oC temperatūrā: litra burkas – 10 minūtes, divlitru burkas – 15 minūtes.

Ja vēlas aromātiskākus tomātus, tad burkā ieliek vēl 1–2 ķiploka daiviņas, dilles, piparmētras zariņu.

Sagatavots pēc tematiskā izdevuma “Mājas labumi”

 

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+