Foto – Shutterstock

Tomāti savā sulā – vieni no vērtīgākajiem konserviem. Lieliska recepte! 7

600 g tomātu, 0,5 l tomātu sulas, 0,5 ēdamkarotes sāls, 0,3 ēdamkarotes cukura.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem
Kokteilis
Numeroloģijas tests: aprēķini savu laimīgo skaitli un uzzini, ko tas par tevi atklāj
RAKSTA REDAKTORS
VIDEO. “ASV aizliedz ar likumu, Latvijā tirgo uz katra stūra!” Brīdina par zīdaiņiem bīstamām precēm 13
Lasīt citas ziņas

Ar šo devu var piepildīt apmēram vienu litra burku.

Tomāti savā sulā ir viens no visvērtīgākajiem tomātu konservu veidiem.

CITI ŠOBRĪD LASA

Vienāda lieluma sarkanus tomātus saliek marles maisiņā vai sietiņā, blanšē – iegremdē 1–2 minūtes verdošā ūdenī un tad pārliek aukstā ūdenī, lai atdziest. Šādiem plaucētiem tomātiem noņem mizu un tos sakārto izkarsētā burkā, pārlej ar tomātu sulu, kurai pēc garšas pielikts sāls un cukurs.

Sagatavotai burkai uzliek novārītu metāla vāciņu, pievalcē un pasterizē 85 oC temperatūrā: puslitra burkas – 10 minūtes, litra burkas – 15 minūtes, trīslitru burkas – 25–30 minūtes.

Pēc pasterizēšanas burkas aizvalcē un, apgrieztas uz vāciņa, patur pusstundu, pēc tam pilnīgi atdzesē.

Šiem tomātu konserviem ir divējāds lietošanas veids: tomātu sulu dzer, bet no tomātiem gatavo salātus un citus ēdienus.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.