Mobilā versija
-0.1°C
Sabīne, Sarma, Klaudijs
Svētdiena, 4. decembris, 2016
21. jūlijs, 2014
Drukāt

Tomātu kūka bez olām un krējuma (2)

Foto-Aija GeidaFoto-Aija Geida

(Tortes forma 22–24 cm diametrā)

Sastāvdaļas:

• 350 g nomizotu un sakapātu tomātu

• 500 g kviešu miltu

• 200 g rozīņu

• 200 g cukura

• 4 ēdamkarotes olīveļļas

• 1,5 tējkarotes malta kanēļa

• 1,5 tējkarotes malta muskatrieksta

• 2 tējkarotes cepamā pulvera

• ¼ tējkarotes sāls

Pagatavošana. Tomātus blanšē vārošā ūdenī, novelk miziņu un ar karoti izdobj sēklas. Mīkstumu sagriež mazos gabaliņos, nosver 250 g (vajadzēs aptuveni puskilogramu tomātu).

Bļodā iesijā miltus, pieber cepamo pulveri, garšvielas, sāli un visu sajauc. Pievieno eļļu, cukuru un atkal samaisa. Pieliek rozīnes un sagrieztos tomātus. Ja tomāti nav sulīgi, var pievienot pāris ēdamkarošu ūdens, jo mīklas konsistencei jābūt biezai un sastāvdaļām vienmērīgi iemaisītām.

Cepeškrāsni uzsilda līdz +170 °C. Ietauko veidni, ielej tajā mīklu un cep aptuveni stundu.

Pagatavo glazūru: 6 ēdamkarotes cukura sajauc ar 6 ēdamkarotēm kakao, pievieno 6 ēdamkarotes skābā krējuma un visu uz lēnas uguns katliņā silda, līdz veidojas viendabīga masa. Kamēr tā vēl silta (nav sastingusi), uzlej tortei. Uzkaisa atlikušos sagrieztos tomātus.

Neviens gardēdis vēl nav uzminējis, kā kūka bez olām un krējuma izdodas patīkami valgana. Garšo pēc piparkūkām.

Pievienot komentāru

Komentāri (2)

  1. Kaut kā nemanu uz kūkas tos tomātus, tur ir jāņogas. :))

  2. Lai autors piedod, bet šī recepte atsauca atmiņā Brežņevlaikus: kompartijas CK esot apstiprināta recepte jaunai kūkai – saukšoties Leonīds un būšot kā Napoleons, tikai bez sviesta un olām … ;-)))

Draugiem Facebook Twitter Google+