Foto-Aija Geida

Tomātu kūka bez olām un krējuma 2

(Tortes forma 22–24 cm diametrā)

Sastāvdaļas:

• 350 g nomizotu un sakapātu tomātu

• 500 g kviešu miltu

• 200 g rozīņu

• 200 g cukura

• 4 ēdamkarotes olīveļļas

• 1,5 tējkarotes malta kanēļa

• 1,5 tējkarotes malta muskatrieksta

• 2 tējkarotes cepamā pulvera

• ¼ tējkarotes sāls

Pagatavošana. Tomātus blanšē vārošā ūdenī, novelk miziņu un ar karoti izdobj sēklas. Mīkstumu sagriež mazos gabaliņos, nosver 250 g (vajadzēs aptuveni puskilogramu tomātu).

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
“Man ir lauzta kāja un deguns, pārsista piere, pamatīgs smadzeņu satricinājums…” Horens Stalbe Dobelē nežēlīgi piekauts 33
Putinam draud briesmas, par kurām pagaidām zina tikai nedaudzi 15
Mājas
12 senlatviešu ticējumi par Jurģu dienu: kāda šī diena, tāda visa vasara? 25
Lasīt citas ziņas

Bļodā iesijā miltus, pieber cepamo pulveri, garšvielas, sāli un visu sajauc. Pievieno eļļu, cukuru un atkal samaisa. Pieliek rozīnes un sagrieztos tomātus. Ja tomāti nav sulīgi, var pievienot pāris ēdamkarošu ūdens, jo mīklas konsistencei jābūt biezai un sastāvdaļām vienmērīgi iemaisītām.

Cepeškrāsni uzsilda līdz +170 °C. Ietauko veidni, ielej tajā mīklu un cep aptuveni stundu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pagatavo glazūru: 6 ēdamkarotes cukura sajauc ar 6 ēdamkarotēm kakao, pievieno 6 ēdamkarotes skābā krējuma un visu uz lēnas uguns katliņā silda, līdz veidojas viendabīga masa. Kamēr tā vēl silta (nav sastingusi), uzlej tortei. Uzkaisa atlikušos sagrieztos tomātus.

Neviens gardēdis vēl nav uzminējis, kā kūka bez olām un krējuma izdodas patīkami valgana. Garšo pēc piparkūkām.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.