Foto – Aija Geida

Tomātus var arī sasaldēt. Kā to labāk darīt? 0

Reti kurš iedomājas tomātus salikt maisiņos un ziemai sasaldēt. Šķiet, pēc atlaidināšanas būs vien šķidra masa. Patiesībā sasaldēti tomāti ideāli saglabā savas garšas un krāsas īpašības. Vienīgi jāmāk tos atlaidināt, proti, jāļauj tikai nedaudz atkust.

Reklāma
Reklāma
Mistika: pie Ukrainas robežas atvēries milzīgs krāteris, ko dēvē par “portālu uz pazemes pasauli” 32
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 30
Putins ir izmēģinājis jaunu “superieroci”, kādu pasaule “vēl nav redzējusi” 154
Lasīt citas ziņas

Saldēšanai izvēlas mazus un vidējus tomātus, veselus saliek maisiņos un sasaldē. Ziemā pa vienam izņem no maisiņa un sagriež šķēlītēs, kamēr vēl sasaluši. Šķēlītes liek uz sviestmaizes, uzkaisa zaļumus un pagaida desmit minūtes, kamēr tie mazliet atsilst. Sajūta tāda, ka vasaras garšas atkal ir uz mēles – ļoti aromātiski un garšīgi, nevar salīdzināt ar lielveikalu cietajiem, bezgaršīgajiem tomātiem.

Ja saldētos tomātus izmanto picām, tos sasalušus sagriež šķēlītēs un uzliek picai 3–5 minūtes pirms cepšanas beigām. Tie neizjūk, bet labi izcepas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.