Praktiski
Receptes

Torte “Ceriņziedu laimes pakavs” 16

Foto – Anda Krauze

“Ceriņziedu laimes pakavs”, autore Dace Kudore

Brūnais biskvīts: 10 olas, 10 ēdamkarotes cukura, 11 ēdamkarotes “Lāču” rudzu rīvmaizes, karote kanēļa, tējkarote kartupeļu cietes, vaniļas cukurs, rums.

Baltais biskvīts (2 kārtas): 20 olas, 20 ēdamkarotes cukura, 16 ēdamkarotes miltu, 4 ēdamkarotes kartupeļu cietes, vaniļas cukurs.

Vārītais krēms: 250 g Muižas siera, 750 g piena, šķipsniņa sāls, vaniļas cukurs, 4 olu dzeltenumi, 250 g cukura, 35 g kartupeļu cietes, 5 plāksnītes želatīna, 450 g saputota saldā krējuma, viena citrona sula un sarīvēta miziņa.

Saputo olu dzeltenumus ar cukuru, vaniļas cukuru, pievieno šķipsniņu sāls, citrona sulu un miziņu, iemaisa kartupeļu cieti. Masai pakāpeniski pievieno uzvārītu pienu, pēc tam uzbriedinātu želatīnu; ūdens peldē iebiezina un atdzesē, ik pa laikam maisot. Masā iecilā saputotu saldo krējumu un sarīvētu sieru.

Ķirbi sagriež un savāra ar cukuru, pievieno citrona sulu, atdzesē un ziež starp tortes kārtām kopā ar krēmu.

Tortes apdarei: 150 g siera “Smiltenes Maazdamer”, 75 g baltās šokolādes, 30 g pūdercukura, 300 g cukura mastikas.

Sieru sarīvē uz smalkās rīves, pievieno sarīvētu šokolādi un pūdercukuru.

Ceriņziedus un lapiņas veido no iekrāsotas cukura mastikas, kārto uz tortes pirms pasniegšanas.

Saistītie raksti
LA.lv