Foto – Anda Krauze

Torte “Ceriņziedu laimes pakavs” 0

“Ceriņziedu laimes pakavs”, autore Dace Kudore

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 24
Putins ir izmēģinājis jaunu “superieroci”, kādu pasaule “vēl nav redzējusi” 156
Mistika: pie Ukrainas robežas atvēries milzīgs krāteris, ko dēvē par “portālu uz pazemes pasauli”
Lasīt citas ziņas

Brūnais biskvīts: 10 olas, 10 ēdamkarotes cukura, 11 ēdamkarotes “Lāču” rudzu rīvmaizes, karote kanēļa, tējkarote kartupeļu cietes, vaniļas cukurs, rums.

Baltais biskvīts (2 kārtas): 20 olas, 20 ēdamkarotes cukura, 16 ēdamkarotes miltu, 4 ēdamkarotes kartupeļu cietes, vaniļas cukurs.

CITI ŠOBRĪD LASA

Vārītais krēms: 250 g Muižas siera, 750 g piena, šķipsniņa sāls, vaniļas cukurs, 4 olu dzeltenumi, 250 g cukura, 35 g kartupeļu cietes, 5 plāksnītes želatīna, 450 g saputota saldā krējuma, viena citrona sula un sarīvēta miziņa.

Saputo olu dzeltenumus ar cukuru, vaniļas cukuru, pievieno šķipsniņu sāls, citrona sulu un miziņu, iemaisa kartupeļu cieti. Masai pakāpeniski pievieno uzvārītu pienu, pēc tam uzbriedinātu želatīnu; ūdens peldē iebiezina un atdzesē, ik pa laikam maisot. Masā iecilā saputotu saldo krējumu un sarīvētu sieru.

Ķirbi sagriež un savāra ar cukuru, pievieno citrona sulu, atdzesē un ziež starp tortes kārtām kopā ar krēmu.

Tortes apdarei: 150 g siera “Smiltenes Maazdamer”, 75 g baltās šokolādes, 30 g pūdercukura, 300 g cukura mastikas.

Sieru sarīvē uz smalkās rīves, pievieno sarīvētu šokolādi un pūdercukuru.

Ceriņziedus un lapiņas veido no iekrāsotas cukura mastikas, kārto uz tortes pirms pasniegšanas.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.