Foto – Anda Krauze

Torte “Novadniece”

. Konkursa “Siera saldā torte” 2. vietas ieguvējas recepte 1

Biedrība “Siera klubs” sadarbībā ar Smiltenes novada domi Smiltenē rīkoja Vidzemes reģiona konkursu “Siera saldā torte”. Piedalījās 24 konkursantes no Rīgas, Siguldas, Cēsīm, Limbažiem, Valmieras, Ogres, Valkas, Gulbenes un Alūksnes. 
Uz 20 metru gara galda bija sarindotas 24 kūkas, kopā – 96 kilogrami, – cita par citu skaistākas un gardākas. Tas bija iespaidīgs, vārdiem neaprakstāms skats.

Reklāma
Reklāma

ASTRĪDA ČEPPE, 2. vietas ieguvēja

“Kā krāpnieks zināja, ka neesmu izņēmusi paciņu?” Lasītāja atmasko neīsto “Latvijas Pastu” 1
Kokteilis
Personības tests: jūsu dzimšanas mēneša zieds atklāj par jums vairāk, nekā spējat iedomāties 17
Mākslīgais intelekts nosauc piecus “neveiksmīgākos” latviešu politiķus 115
Lasīt citas ziņas
Foto – Anda Krauze

Torte “Novadniece”

Sastāvdaļas


Biskvītam: 10 olas, 250 g cukura (izvēlēties pēc iespējas smalkāku), 1 ēdamkarote vaniļas cukura, rīvēta citrona miziņa, 150 g miltu, 100 g mandeļu miltu, 25 g cietes.

Izcep biskvītu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Sviesta krēms: 500 ml piena uzvāra ar vaniļas pāksts sēkliņām. 100 g cukura un 50 g cietes saputo ar 4 olu dzeltenumiem. Turpinot putot, iemaisa karsto pienu un karsē, līdz masa sāk burbuļot, tad atdzesē un izberž caur sietiņu.

500 g saldkrējuma sviesta saputo ar 300 g pūdercukura un pakāpeniski iemaisa vaniļas krēmu.

Krēmu sadala divās daļās. Vienai daļai pievieno virtuves kombainā sastrādātu Trikātas Karalisko sieru un 2 ēd. karotes lāceņu liķiera.

Otrai daļai pievieno virtuves kombainā sastrādātu Mālpils sieru, divas karotes baltā ruma un rīvētu citrona miziņu (ja vēlas saldāku, var pievienot nedaudz kondensētā piena ar cukuru).

Šokolādes krēmam: 400 g aveņu biezeņa, 180 g tumšās šokolādes, 6 olu dzeltenumi, 1 zvaigžņu anīss, 2 želatīna plāksnītes.

Šokolādes putām: 400 g jogurta bez piedevām, 200 g tumšās šokolādes, 4 olu dzeltenumi, vaniļas pāksts.

Kā gatavot?


Torti veido kārtās:

1. kārta: biskvīts + Trikātas Karaliskā siera krēms,

2. kārta: šokolādes krēms,

3. kārta: biskvīts + Mālpils siera krēms

4. kārta: šokolādes putas.

Tortes dekorācijai izmanto dabiskās melleņu un smiltsērkšķu krāsvielas.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.