Mobilā versija
Brīdinājums -0.4°C
Evija, Raita, Jogita
Sestdiena, 3. decembris, 2016
26. augusts, 2014
Drukāt

Torte “Rudzīte krēsliņā”
. Konkursa “Siera saldā torte” 1. vietas ieguvējas recepte

Foto - Anda KrauzeFoto - Anda Krauze

Biedrība “Siera klubs” sadarbībā ar Smiltenes novada domi Smiltenē rīkoja Vidzemes reģiona konkursu “Siera saldā torte”. Piedalījās 24 konkursantes no Rīgas, Siguldas, Cēsīm, Limbažiem, Valmieras, Ogres, Valkas, Gulbenes un Alūksnes. 
Uz 20 metru gara galda bija sarindotas 24 kūkas, kopā – 96 kilogrami, – cita par citu skaistākas un gardākas. Tas bija iespaidīgs, vārdiem neaprakstāms skats.

MONTA GNEVOHA un ELĪNA KAĻVA, 1. vietas ieguvējas

Torte “Rudzīte krēsliņā”

Sastāvdaļas


Biskvītam: 240 g rupjmaizes rīvmaizes “Lāči”, 168 g miltu, 240 g cukura, 12 olas, 2 – 3 ēdamkarotes kanēļa, 2 g cepamā pulvera, 1 tējkarote vaniļas cukura, 150 g siera “Smiltenes Maazdamer”, 500 g rabarberu ievārījuma, 400 g zemeņu, ūdens, pieneņu medus.

Olu dzeltenumus saputo ar cukuru un vaniļas cukuru. Rīvmaizi apgrauzdē cepeškrāsnī ar kanēli un atdzesē. Sagriež sieru. Olu baltumus uzputo stingrās putās, samaisa rīvmaizi ar izsijātiem miltiem un sieru. Šo maisījumu iecilā saputotajā olu un cukura masā un pievieno saputotus olu baltumus. Cep 3 biskvīta ripas.

Siera krēmam: 1 l piena, 6 olu dzeltenumi, 6 ēdamkarotes miltu, 2 ēdamkarotes kartupeļu cietes, 2 glāzes cukura, 1 tējkarote vaniļas cukura, 200 g baltās šokolādes, 400 g sviesta, 300 g Muižas siera.

Vārītajam krēmam dekorēšanai: 0,5 l piena, 3 olu dzeltenumi, 3 ēdamkarotes miltu, 1 ēdamkarote kartupeļu cietes, 1 glāze cukura, 0,5 tējkarotes vaniļas cukura, 100 g baltās šokolādes, 200 g sviesta.

Biezpiena siera krēmam: 1,5 l saldā krējuma, 10 ēdamkarotes cukura, 600 g Lazdonas Baltā biezpiena siera, rīvēta citrona miziņa, 1 tējkarote vaniļas cukura.

Kā gatavot?


Biskvītam piešķir rasas krēsliņa lapas formu un samitrina ar pieneņu medus sīrupu (ūdens + pieneņu medus). Virsū plānā kārtiņā klāj rabarberu ievārījumu. Virs tā ziež biezpiena siera krēmu. Tad liek nākamo biskvīta kārtu, virsū klāj svaigas zemenes. Uz zemenēm – vārīto siera krēmu. Atkal liek biskvīta kārtu, kas ir nedaudz samitrināta ar medus sīrupu. Kūkas malas un augšu apsmērē ar vārīto krēmu un dekorē.

Noformējums: plaucētā mīkla, olbaltuma glazūra, Dundagas Ķimeņu siers baltajā šokolādē.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+