Mobilā versija
Brīdinājums +2.0°C
Gunārs, Vladimirs, Gunis
Ceturtdiena, 8. decembris, 2016
14. septembris, 2012
Drukāt

Tradicionālā arābu maize Pitta

Natālijas Rogovas fotoNatālijas Rogovas foto

Tradicionālā arābu maize Pittair neparasta ar savu izskatu. Tā ir kā kabatiņa, ko varam sapildīt, ar ko vēlamies.

Sastāvdaļas:

150ml ūdens

10g svaigais raugs (0,03 Ls)

1 tēj.k cukurs (0,03 Ls)

1 tēj.k medus (0,05 Ls)

1 tēj.k sāls (0,03 Ls)

1/2 glāze auzu pārslas ar kviešu klijām (ap 0,20 Ls)

1 ēd.k eļļa mīklā,vēl būs nepieciešams trauku un rokas ieeļļot (ap 0,10 Ls)

garšvielas, ja vēlas

milti ap 250g, bet prezīzi manīsim, kad mīcīsim mīklu (0,20 Ls)

Kā gatavot?

Siltā ūdenī izsķīdinam raugu, cukuru, sāli, medu.

Bļodā ieberam sablenderētas miltos auzu pārslas, pievienojam sāli un miltus, iesākumā 1 glāzi.

Pievienojam ūdeni, kurā viss izšķīdināts. Izmaisām. Pievienojam 1ēd.k eļļu, izmaisām.

Beram klāt vēl miltus un mīcām mīklu.

Mīklai jāsanāk ellastīgai, maigai, tai nav jābūt cietai, sausai.

Vislabāk ir mīcot mīklu nomazgāt rokas aukstā ūdenī un tad mazliet ieeļļot, šādi mēs nepiebērsim par daudz miltus un mīkla būs vajadzīgajā konsitencē.

Samīcīto mīklu liekam ieeļļotā bļodā, pārsedzam ar pārtikas plēvi un liekam siltā vietā uz 1 stundu, aptuveni,līdz mīkla dubultojas apjomā.

No gatavās mīklas es izveidoju 4 bumbiņas, bet sanāca pārāk lielas maizītes, labāk izveidot 8 bumbiņas.

Apsedzam tās un atstājam uz 10 minūtēm.

 

ar1

Pa to laiku jau ieslēdzam cepeškrāsni uz aptuveni 220-240 grādiem, labāk mazāk nekā vairāk.

Pēc tam katru bumbiņu izrullējam plācenī aptuveni 0,5cm biezumā, es vienu izrullēju ļoti plānu un tas man neuzpūtās kā vajag. Tā kā ne par biezu ne par plānu pacenšamies.

Šos plāceņus atstājam vēl uz 5 minūtēm.

Tā kā man plāceņi sanāca tiešām lieli, tad es katru vēl pārlocīju uz pusēm un tad izrullēju, sanāca tā kā pusmēnestiņi.

Liekam cepties ap  220 grādiem ap 8-10 minūtēm, līdz maizītes uzpūtušās un viegli brūnas.

ar2

Tikko ceptas maizītes ir pacietas ,tās liekam zem dvieļa un ļaujam atdzist.

Ļoti interesantas maizītes-kabatiņas, ko varam pildīt ar ko vēlamies.

 

Recepti iesūtīja Natālija Rogova

 

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+