Kaņepju sēklas
Kaņepju sēklas
Foto: Aija Geida

Tradicionālās kaņepes modernā versijā: no sātīgiem ēdieniem līdz našķiem bērniem 1

Vienā dārza malā labi saaugušas kaņepes. Novācām sēklas, izkaltējām un samalām kafijas dzirnaviņās. Kad sajaucām ar sviestu, ieguvām diezgan bezgaršīgu masu. Kā pareizi pagatavot kaņepju sviestu? Ko vēl var darīt ar šīm sēklām? 
ILZE B. SAULKRASTOS

Reklāma
Reklāma
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa,” plāno aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri 69
RAKSTA REDAKTORS
“Šis nav pirmais signāls, ka mūsu valstī kaut kas nav kārtībā” – Horens Stalbe atklāti par sajūtām pēc piedzīvotā uzbrukuma benzīntankā 80
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 vārdu īpašniekus, kuri kā magnēti pievelk pretējā dzimuma pārstāvjus 27
Lasīt citas ziņas

Lai gan uztura speciālisti stāsta par kaņepju sēklu bagāto uzturvērtību un spēju nodrošināt ar visām neaizvietojamajām aminoskābēm, vērtīgiem vitamīniem un minerālvielām, ikdienas ēdienkartē tās parādās reti. Bet latvietis kaņepes lietojis jau tūkstošiem gadu, un tikai pēdējā simtgadē tās izkonkurējuši dažādi ārvalstu labumi. No kaņepēm var pagatavot gardu sviestu (ar ļoti augstu uzturvērtību), konfektes bērniem un aromātisku pienu, kas dod enerģijas lādiņu visai dienai. Svaigi spiesta kaņepju eļļa ir tik aromātiska un garšīga, ka piešķir salātiem īpašu garšas buķeti.


LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.