Mobilā versija
+1.8°C
Nanija, Ilgmārs
Trešdiena, 29. marts, 2017
11. februāris, 2014
Drukāt

Trifeles ar mandelēm

trifeles


Sastāvdaļas:

280 g mandeļu

150 g dateļu

Vidēji liela apelsīna sula

1 apelsīna miziņa

Tējkarote svaiga ingvera

2 ēdamkarotes kakao pulvera

Tējkarote kanēļa

Mandeles sablendē traukā, lai veidotos rupja maluma milti (jāraugās, lai tie nesaķepētu, jo tad sāk atdalīties eļļa). Sausas dateles aplej ar aukstu ūdeni un patur 15 minūtes, bet, ja tās ir sulīgas, to nevajag darīt, tikai sagriezt gabaliņos. Uz smalkas rīves sarīvē ingveru un apelsīna miziņu. Sasmalcinātajām mandelēm pievieno sagrieztās dateles, ingveru un apelsīna miziņu un mazliet apelsīna sulas. Ja masa ir pārāk sausa, pielej vēl nedaudz apelsīna sulas, līdz tā kļūst plastiska. Sagatavoto masu pusstundu patur ledusskapī, lai nedaudz sacietē. Tad veļ bumbiņas un apviļā tās kakao pulverī. Garšas dažādošanai pusi no apelsīna sulas (2–3 ēdamkarotes) var aizstāt ar rumu.

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+