Foto – Aija Geida

Trifeles – gards našķis no žāvētiem āboliem 0

Sastāvdaļas
• 100 g žāvētu ābolu
• 75 g žāvētu augļu (dateles, rozīnes, aprikozes)
• 75 g riekstu (mandeles, valrieksti)
• 3–4 ēdamkarotes kokosrieksta eļļas
• 1,5 ēdamkarotes agaves vai kļavu sīrupa
• pusēdamkarote citrona sulas

Reklāma
Reklāma
Krievijā valda histērija: izbojāta Putina inaugurācija 174
TV24
Vai rudenī tiks palielinātas pensijas? Saeimas deputāts par plānotajām izmaiņām pensiju aprēķinā
“Krievi mūs burtiski aprīs!” Ukraiņu komandieris skaidro iespējamās kara pauzes briesmas
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Riekstus smalki samaļ, žāvētos augļus sagriež mazākos gabaliņos. Ābolus samaļ gaļasmašīnā vai blenderī. Tad visas sastāvdaļas liek blenderī, pievieno kokosriekstu eļļu, citrona sulu un agaves vai kļavu sīrupu un kuļ. Ja jaudīgs virtuves kombains, var visas trifelēm paredzētās sastāvdaļas nesasmalcinātas likt traukā – tas bez īpašas piepūles sakuls visu viendabīgā masā. Masu pārliek bļodā un uz stundu ieliek ledusskapī. Pēc tam ar mitrām rokām saveļ mazas bumbiņas. Trifeles var apviļāt samaltu žāvētu ābolu pulverī, kakao pulverī, šokolādes skaidiņās vai pārliet ar šokolādes glazūru.

Trifeles ekonomiskajā variantā var gatavot tikai no žāvētiem āboliem un uz pannas apgrauzdētām sēkliņām, kā saldvielu pievienojot jebkuru saldo sīrupu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.