Mobilā versija
-4.0°C
Baiba, Barbara, Barba
Svētdiena, 4. decembris, 2016
20. oktobris, 2015
Drukāt

Trīs ingvera tējas uzmundrinājumam. Kas vērtīgs ingverā?

1. Atspirdzinoši – ar citronu un medu

1no3
Foto - Aija GeidaFoto - Aija Geida
UZZIŅA

• Ingvers ir viena no retajām Austrumu garšvielām, ko Latvijā var iegādāties svaigā veidā. Saknei ir lieliska garša un smarža. Pulveris nevar aizvietot svaigu sakni, jo tam ir citāds aromāts. Ja tomēr to lieto, garša būs asāka (tējkarote pulvera atbilst ēdamkarotei svaigi rīvētas saknes).

• Kvalitatīva ingvera sakne ir gluda, nesačokurojusies, stingra un ne pārāk šķiedraina. Pirms lietošanas ingvers noteikti jānomizo. Lai sasmalcinātu, vislabāk noder smalka metāla rīve.

• Garšvielas ieteicams malt tieši pirms tējas gatavošanas, jo tikai tā var izbaudīt kopīgo unikālo garšas un smaržu buķeti.

Foto – Aija Geida

Rudīti ingvera cienītāji dzer ļoti stipru šīs saknes tēju. Tiem, kas to vēl nav iecienījuši, vēlams sākt ar vājāku uzlējumu. Ingveram piemīt sildoša iedarbība, kas lieliski palīdz pret saaukstēšanos un vēdergraizēm. Piedāvājam trīs receptes, kā pagatavot gardu un aromātisku ingvera tēju.

• 800 ml ūdens

• 3 cm svaigas ingvera saknes

• Liels citrons

• 3–4 ēdamkarotes medus

Ingvera sakni nomazgā, notīra un smalki sarīvē. Uzlej vārošu ūdeni un ļauj 10 minūtes ievilkties. Pa to laiku izspiež citrona sulu. Kad tēja mazliet atdzisusi, pievieno sulu, medu un samaisa. Ļoti atspirdzinošs un uzmundrinošs dzēriens.

  1. Atspirdzinoši – ar citronu un medu
  2. Garšvielu eksplozija
  3. Divkāršs siltuma efekts

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+