Publicitātes foto

Trīs veselīgu bērnu našķu receptes. Iesaka uztura speciāliste Lizete Puga 0

Uztura speciāliste Lizete Puga, kas daudzkārt arī mūsu portālos atbildējusi uz lasītāju jautājumiem, ir arī lieliska mamma, kas ik dienu cenšas apvienot savas zināšanas un praksi gan audzinot savus bērnus, gan rūpējoties par citu bērnu veselību savā profesionālajā jomā. Šobrīd iznākusi Lizetes Pugas grāmata vecākiem “Veselīgi našķi bērniem”. Publicējam trīs brīnišķīgas receptes no tās.

Reklāma
Reklāma

Puķkāpostu – sēņu pica

Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem
Aivars Lembergs sašutis par kārtējo slogu uz Latvijas patērētāju kakla: “Tā mēs iegriezām Krievijai – pērkam dārgākus dārzeņus no Krievijas”
Kokteilis
Numeroloģijas tests: aprēķini savu laimīgo skaitli un uzzini, ko tas par tevi atklāj 10
Lasīt citas ziņas

Bērniem pieaugot viņiem ļoti patīk našķēties un kāpēc gan nepanašķēties ar picu, kas ir veidota no dārzeņiem?! Nevienam jau tas skaļi nav jāsaka.

Sastāvdaļas:
Pamatnei:

  • 1 puķkāposta galviņa (aptuveni 700 – 800g)
  • 2 olas
  • Raudene
  • ķiploks
CITI ŠOBRĪD LASA

* ja nepieciešams var pievienot 2-3 ēdk. pilngraudu kviešu miltus

Picas virsai:

  • 200g tomātu biezenis
  • 1-2 ķiploka daiviņas
  • Baziliks
  • 70g svaigi šampinjoni
  • 1/2 vidēja izmēra cukini
  • 1/2 violetais sīpols
  • 1 mozarellas siers
  • 30g cietais parmezāna tipa siers

Puķkāpostu sarīvē uz smalkas rīves, doto masu nosusina.

Tad pievieno klāt 2 olas un lielu šķipsniņu kaltētas vai svaigas raudenes, sakapātu ķiploku, visu kārtīgi samaisa un izklāj plānā kārtā uz cepampanas.

Cep aptuveni 10 minūtes 180 grādos.

Pa to laiku sagriež smalkās ripiņās šampinjonus, sīpolu un sarīvē plāni cukini.

Pēc 10 minūtēm uz puķkāposta pamatnes liek virsū tomātu biezeni, kas sajaukts ar baziliku un ķiplokiem, šampinjonus, sīpolus, cukini, un sieru.

Liek atpakaļ cepeškrāsnī uz cep vēl 10 minūtes.
Nedaudz atdzesē un bauda!

Ātrie auzu pārslu cepumi

3 vienkāršas sastāvdaļas, cepeškrāsnī un cepumi gatavi.

Ja gribas pilnveidot recepti var pievienot papildus kokosa skaidiņas, šokolādes gabaliņus vai kanēli. Lielisks našķis pašiem mazākajiem.

Sastāvdaļas:

  • 1 glāze pilngraudu auzu pārslas
  • 2 banāni
  • 1 sauja žāvētu augļu (dateles vai rozīnes)

Pagatavošana

Banānus sablendē vai saspiež ar dakšiņu izveidojot banānu biezeni, paralēli sagriež arī mazākos gabaliņos žāvētos augļus, tad pievieno uz pannas apgrauzdētas auzu pārslas* visu samaisa un veido plānus cepumus, ko liekam uz cepamā papīra un cepam cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā 15 minūtes. Pēc tam atdzesējam un baudam.

Reklāma
Reklāma

* Ja vēlas auzu pārslas var apgrauzdēt sviestā.

Zemesriekstu sviesta cepumi

Tiem, kuri nevēlas eksperimentēt droši var pievienot arī žāvēto augļu vietā cukuru.

Sastāvdaļas:

  • 1 glāze zemesriekstu sviesta
  • 1 ola
  • 1 glāze žāvētu augļu

Pagatavošana

Žāvētos augļus sablendē vai sagriež mazos gabaliņos. Tad ar miksera palīdzību dotās sastāvdaļas sajaucam kopā līdz veidojas viendabīga masa. Tālāk veidojam mazus cepumiņus liekam uz cepamā papīra un cepam cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā aptuveni 7 – 10 minūtes.

Grāmatas vāks

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.