Foto – Aija Geida

Trīskrāsu želeja
 0

• Sarkanas zemeņu želejas pulveris (80 g)

Reklāma
Reklāma

• Zaļas kivi želejas pulveris (80 g)

• 300 g saldā krējuma

• ½ paciņas agara

• 3 ēdamkarotes cukura

• Mazie šokolādes čipsi

• 8 saldējuma kociņi

Viedoklis
Krista Draveniece: Puikam norauj bikses, meitai neļauj pačurāt. Kādi briesmoņi strādā mūsu bērnudārzos? 115
Saules uzliesmojumu dēļ Zemi pārņēmusi spēcīga magnētiskā vētra. Cik dienu tā plosīsies?
TV24
Uzņēmējs nosauc visbirokrātiskākās valsts iestādes, kuras būtu likvidējamas: Šādi es, protams, varu sev audzēt ienaidniekus 88
Lasīt citas ziņas

Vispirms gatavo sarkano zemeņu želeju – paciņas saturu izšķīdina puslitrā karsta ūdens un rūpīgi izmaisa. Nedaudz atdzesē un lej vienreizlietojamās glāzītēs tā, lai želeja aizņemtu trešdaļu tilpuma. Kamēr tā vēsumā sastingst, gatavo balto želeju – aukstam saldajam krējumam pievieno puspaciņu agara (Agartine pulvera), cukuru un karsē uz vidējas uguns. Vāra 4 minūtes, mazliet atdzesē un lej glāzītes, lai arī šī masa aizņemtu trešdaļu glāzīšu tilpuma.

Kamēr baltā želeja sastingst, gatavo zaļo masu. Kivi želejas pulveri izšķīdina puslitrā verdoša ūdens un maisa, līdz želatīns pilnībā izkusis. Pagaida, kamēr želeja mazliet atdziest, ielej glāzītēs un viducī iesprauž saldējuma kociņus. Ļauj ledusskapī sastingt.

CITI ŠOBRĪD LASA

Lai želeju vieglāk izņemtu no trauciņiem, glāzītes 15 sekundes patur siltā ūdenī. Sarkano daļu rotā ar šokolādes gabaliņiem, bet saldējuma kociņus sadur kādā auglī (melonē, arbūzā), lai izskatās skaisti.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.