Foto – Aija Geida

Trīskrāsu želeja
 0

• Sarkanas zemeņu želejas pulveris (80 g)

Reklāma
Reklāma

• Zaļas kivi želejas pulveris (80 g)

• 300 g saldā krējuma

• ½ paciņas agara

• 3 ēdamkarotes cukura

• Mazie šokolādes čipsi

• 8 saldējuma kociņi

Krievijā valda histērija: izbojāta Putina inaugurācija 174
TV24
Vai rudenī tiks palielinātas pensijas? Saeimas deputāts par plānotajām izmaiņām pensiju aprēķinā
“Krievi mūs burtiski aprīs!” Ukraiņu komandieris skaidro iespējamās kara pauzes briesmas
Lasīt citas ziņas

Vispirms gatavo sarkano zemeņu želeju – paciņas saturu izšķīdina puslitrā karsta ūdens un rūpīgi izmaisa. Nedaudz atdzesē un lej vienreizlietojamās glāzītēs tā, lai želeja aizņemtu trešdaļu tilpuma. Kamēr tā vēsumā sastingst, gatavo balto želeju – aukstam saldajam krējumam pievieno puspaciņu agara (Agartine pulvera), cukuru un karsē uz vidējas uguns. Vāra 4 minūtes, mazliet atdzesē un lej glāzītes, lai arī šī masa aizņemtu trešdaļu glāzīšu tilpuma.

Kamēr baltā želeja sastingst, gatavo zaļo masu. Kivi želejas pulveri izšķīdina puslitrā verdoša ūdens un maisa, līdz želatīns pilnībā izkusis. Pagaida, kamēr želeja mazliet atdziest, ielej glāzītēs un viducī iesprauž saldējuma kociņus. Ļauj ledusskapī sastingt.

CITI ŠOBRĪD LASA

Lai želeju vieglāk izņemtu no trauciņiem, glāzītes 15 sekundes patur siltā ūdenī. Sarkano daļu rotā ar šokolādes gabaliņiem, bet saldējuma kociņus sadur kādā auglī (melonē, arbūzā), lai izskatās skaisti.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.