Mobilā versija
+0.2°C
Guna, Judīte
Sestdiena, 10. decembris, 2016
3. septembris, 2014
Drukāt

Trīskrāsu želeja


Foto - Aija GeidaFoto - Aija Geida

• Sarkanas zemeņu želejas pulveris (80 g)

• Zaļas kivi želejas pulveris (80 g)

• 300 g saldā krējuma

• ½ paciņas agara

• 3 ēdamkarotes cukura

• Mazie šokolādes čipsi

• 8 saldējuma kociņi

Vispirms gatavo sarkano zemeņu želeju – paciņas saturu izšķīdina puslitrā karsta ūdens un rūpīgi izmaisa. Nedaudz atdzesē un lej vienreizlietojamās glāzītēs tā, lai želeja aizņemtu trešdaļu tilpuma. Kamēr tā vēsumā sastingst, gatavo balto želeju – aukstam saldajam krējumam pievieno puspaciņu agara (Agartine pulvera), cukuru un karsē uz vidējas uguns. Vāra 4 minūtes, mazliet atdzesē un lej glāzītes, lai arī šī masa aizņemtu trešdaļu glāzīšu tilpuma.

Kamēr baltā želeja sastingst, gatavo zaļo masu. Kivi želejas pulveri izšķīdina puslitrā verdoša ūdens un maisa, līdz želatīns pilnībā izkusis. Pagaida, kamēr želeja mazliet atdziest, ielej glāzītēs un viducī iesprauž saldējuma kociņus. Ļauj ledusskapī sastingt.

Lai želeju vieglāk izņemtu no trauciņiem, glāzītes 15 sekundes patur siltā ūdenī. Sarkano daļu rotā ar šokolādes gabaliņiem, bet saldējuma kociņus sadur kādā auglī (melonē, arbūzā), lai izskatās skaisti.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+