Mobilā versija
+0.2°C
Evija, Raita, Jogita
Sestdiena, 3. decembris, 2016
4. februāris, 2012
Drukāt

Tritikāles kēksiņi ar āboliem

abols2

Nepieciešams (12 – 15 kēksiņiem): 3 olas, 130 g sviesta, 180 g tumšā cukura, 100 ml piena vai saldā krējuma, 280 g tritikāles pilngraudu miltu, 2 tējkarotes cepamā pulvera, kanēlis vai vaniļa pēc izvēles, 1 liels skābs ābols (nomizots un sagriezts nelielos gabaliņos), 150 g brūkleņu.

 

Kā pagatavot?

Cepeškrāsni noregulē uz +200…+220 °C. Mīkstu sviestu saputo ar cukuru, pa vienai pievieno olas un turpina putot, pievieno pienu un saputo viendabīgā masā. Pievieno miltus un cepamo pulveri, kā arī kanēli vai vaniļu, ātri, bet rūpīgi sajauc. Mīklā iejauc ābolus un brūklenes. Pilda nelielās kēksa formiņās un cep cepeškrāsnī aptuveni 20 minūtes. Kēksiņi ir gatavi, kad tajos iedurts koka irbulītis paliek sauss, bez mīklas.

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+