Mobilā versija
-0.7°C
Baiba, Barbara, Barba
Svētdiena, 4. decembris, 2016
16. decembris, 2014
Drukāt

Truša rulete ar kartupeļu biezeni, baravikām, sviesta pupiņām un puravu mērci

Foto: Māris Zemgalietis
www.foodphoto.lvFoto: Māris Zemgalietis www.foodphoto.lv
S

Ruletei:
4 truša karbonādes
800 g šķēlītēs sagriezta
kūpināta bekona
malti melnie pipari

Ceptam biezenim:
1 kg ar cieti bagāti kartupeļi
3 ķiploka daiviņas
130 g sviesta
2 olas
1 naža gals malta
muskatrieksta
sāls, malti melnie pipari

Baraviku pupiņām:
500 g baraviku
500 g sviesta pupiņu
50 g sviesta
1 svaigs timiāna zariņš
sāls, malti melnie pipari

Mērcei:
1 mazs puravs
1 ķiploka daiviņa
50 g burkānu
1 selerijas kāts
6 svaigi timiāna zariņi
300 ml saldā krējuma
10 g sviesta
1 tējk. baltvīna etiķa
50 g cietā "Parito" siera

4 porcijas

Pagatavošana – vidēji ilgi

1.  Gatavo trusi: karbonādi atdala no kaula, bet vēdera plēvi atstāj klāt. Pārkaisa ar sāli un pipariem. Tinot apkārt bekonu, truša karbonādi satin rullītī. Ietin folijā, lai piešķirtu formu un bekons neapdegtu. Abus galus apsien kā konfektei. Liek 180 grādu karstā cepeškrāsnī un cep ~ 20 minūtes. Izņem laukā, iztin no folijas un sagriež medaljonos.

2. Gatavo mērci: saknes un dārzeņus nomizo un sagriež vienāda lieluma gabalos. Katlā izkausē sviestu, ieber sagatavotos dārzeņus un apcep. Pievieno saldo krējumu un sautē tik ilgi, līdz dārzeņi ir mīksti. Sablenderē, pievieno etiķi, sāli rīvētu sieru, samaisa un izkāš.

3. Gatavo biezeni: kartupeļus nomizo, izvāra mīkstus, nokāš un elektriskajā mikserī, pamazām pievienojot sviestu, saputo. Mazliet atdzesē, pēc tam iekuļ olas, sāli, piparus un vēlreiz saputo. Pilda konditorejas maisiņā un uz plāts, kas izklāta ar cepampapīru, izspiež biezeņa kūciņas. Ievieto 215 grādu karstā cepeškrāsnī un cep ~ 15 minūtes.

4. Cep sēnes un pupiņas: pupiņas blanšē, nosusina un sagriež prāvos gabalos. Baravikas sagriež šķēlēs. Pannā izkausē sviestu, pievieno pupiņas un sēnes un sacep. Pievieno timiāna lapiņas, sāli un piparus.

5. Šķīvī kārto truša medaljonus, liek klāt cepto biezeni, kā arī baravikas ar pupiņām un puravu mērci.

 

Šefpavāra Raimonda Zommera recepte

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+