Foto – Valdis Semjonovs

Tumšās šokolādes tarte – smalks ēdiens no Latvijas labumiem 0

Sastāvdaļas (2 porcijām) – 100 g sviesta, 100 g kviešu miltu, 30 g kakao, 30 g cukura, 1 olas dzeltenums, 100 g tumšās šokolādes, 50 g brūnā cukura, 100 g saldā krējuma, 1 gl. portvīna, 10 g želatīna, 1 gl. brūnā cukura, 1 gl. saldētu aveņu, ½ gl. baltvīna, timiāns, svaigas avenes, svaigs baziliks.

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

Krievija uzbrūk Ukrainai ar “brīnumieroci”. Ar to varētu tikt galā tikai F-16 144
TV24
“Viņi ir gatavi uz visādām neģēlībām.” Kas mudinātu Putinu pieņemt lēmumu uzbrukt NATO?
Krimināls
VIDEO. “Bēdz prom!” Kārsavā iereibusi kompānija bēg no policijas un smejas par vadītāja nonākšanu policijas rokās 43
Lasīt citas ziņas

Lai pagatavotu tartes pamatni, sviestam (istabas temperatūrā) pievieno kviešu miltus, kakao, cukuru, olas dzeltenumu. Kārtīgi izspaida, lai veidojas viendabīga mīkla, pēc tam to izlīdzina pa kūkas cepamformas pamatni, pārklāj cepampapīru, svaram uzber sausus zirņus. Cep cepeškrāsnī 167 grādos 15 min. Nober zirņus, noņem cepampapīru, liek pamatni vēlreiz cepeškrāsnī 167 grādos uz 10 min. Šokolādi kausē ūdens peldē, pievieno brūno cukuru un saldo krējumu, samaisa, lej uz izceptās tartes pamatnes, liek ledusskapī. Portvīnu lej katliņā, novāra līdz pusei. Pievieno 1 ēd. k. brūnā cukura un želatīnu. Lej trauciņā, liek ledusskapī, lai sastingst. Saldētas avenes liek katliņā, pievieno timiāna lapiņas, baltvīnu, 4 ēd. k. cukura, vāra, līdz sabiezē gluži kā ievārījums. Masu tecina caur sietu, liek traukā, uz pāris stundām ievieto saldētavā. Kad masa sastingusi, to sakasa ar dakšu. Šokolādes tarti griež gabaliņos, uz šķīvja kārto arī visas parējās sastāvdaļas. Dekorē ar svaigām avenēm un baziliku.

Paldies par atsaucību džeza restorānam “Trompete” Rīgā!

CITI ŠOBRĪD LASA