Mobilā versija
+0.1°C
Antonija, Anta, Dzirkstīte
Trešdiena, 7. decembris, 2016
26. aprīlis, 2012
Drukāt

Turku zirņi ar spinātiem

Turku_zirnji_ar_spinaatiem_un_tamarindu

Sastāvdaļas: 200 g turku zirņu, 250 g spinātu, 150 ml saldā krējuma, 10 tamarinda pākstis, ½ tējkarotes kurkumas, 1 tējkarote maltu fenheļa sēklu, 1 tējkarote paprikas pulvera, 1 ēdamkarote brūnā cukura, 1 tējkarote sāls.

 

Kā gatavot?

Turku zirņus pārlej ar aukstu ūdeni un noliek uz nakti mērcēties. No rīta ūdeni nolej, zirņus saber katlā, pārlej tiem svaigu ūdeni un vāra aptuveni vienu stundu, līdz tie mīksti (paņemot vienu rokās un saspiežot, tas sadrūp). Uzkarsē pannā 3 ēdamkarotes eļļas, uz 30 sekundēm apcep tajā garšvielas, tad pievieno spinātus un pasautē 3 – 4 minūtes. Pēc tam pieber zirņus un gabaliņos sagrieztu tamarinda mīkstumu, pielej saldo krējumu, pievieno sāli un piparus un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Ļoti gards un sātīgs pusdienu ēdiens, labi garšo kopā ar rīsiem un svaigiem salātiem.

Ēdiena pagatavošanai var izmantot svaigus vai saldētus spinātus, kurus var iegādāties lielveikalos saldēto produktu stendos. Fenheļa sēklas ir gandrīz jebkurā garšvielu veikalā, tās ir ļoti noderīgas gremošanas uzlabošanai, tējā tām ir atkrēpojoša ietekme pie saaukstēšanās slimībām.

 

 

Recepte 4 porcijām.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+