Mobilā versija
+6.1°C
Sarmīte, Tabita
Piektdiena, 9. decembris, 2016
4. jūlijs, 2015
Drukāt

Tvaicēti pelmenīši ar zemeņu pildījumu (1)

zemenu-pelmeni.png

Šie pelmenīši ar maigo zemeņu pildījumu vislabāk formu saglabās, ja tos vārīs nevis ūdenī, bet gan tvaicēs.

Sastāvdaļas pildījumam – 400 g zemeņu, 1/2 glāzes cukura, 2 tējkarotes kukurūzas cietes.

Sastāvdaļas mīklai – 450 g miltu, 150 g rūgušpiena, 2 olas, ēdamkarote cukura, 1/2 tējkarotes sāls.

Pagatavošana.

Miltus izsijā ar sāli. Rūgušpienu samaisa kopā ar olām un cukuru, ielej miltos un iemaisa viendabīgu elastīgu mīklu. Mīklu ietin plēvē un atstāj uz galda uz 30 minūtēm.

Nomazgātas zemenes sagriež 1 cm lielos kubiciņos, liek caurdurī un pārkaisa ar cukuru. Atstāj uz 30 minūtēm, caurduri uzliek uz kādas bļodas, kur ietecēt šķidrumam. Ogas ik pa laikam uzmanīgi apmaisa. Pēc tam pārkaisa ar cieti un vēlreiz apmaisa.

Sagatavoto mīklu sadala gabaliņos un izveltnē plānus aplīšus, visu iepriekš pārkaisot ar miltiem, lai nesalīp. Sagatavotos aplīšus liek zem dvielīša, lai neapkalst.

Uz katra aplīša uzbirdina mazliet miltus un liek virsū sagatavoto zemeņu pildījumu, aplīti pārloka uz pusēm, kārtīgi nostiprinot malas tā, lai izveidotos pusaplīši.

Tvaicējamam katlam ar augu eļļu iesmērē visus sānus, liek iekšā pelmenīšus un gatavo virs tvaika 15 – 17 minūtes.

Pasniedz ar sviestu, zemeņu sulu (kura iztecēja no caurdura) un krējumu.

Labu apetīti!

Pievienot komentāru

Komentāri (1)

  1. “Пельме́ни (единственное число: Пельме́нь) — блюдо в виде отварных изделий из пресного теста с начинкой из рубленого мяса или рыбы.” /krievu WIKI/

Draugiem Facebook Twitter Google+