Mobilā versija
+5.7°C
Sarmīte, Tabita
Piektdiena, 9. decembris, 2016
30. maijs, 2012
Drukāt

Ūdens kliņģeri

kli5

Bieži no vecāsmammas biju dzirdējusi par ūdens kliņģeriem, ka agrāk tos bieži cepa, savā jaunībā. Ilgu laiku es tikai vēroju, kā tos gatavojuši citi, līdz beidzot arī es ņēmu un uzcepu.

Tas viss izrādījās kā vienmēr daudz vieglāk, kā izskatās un izklausās.

Sastāvdaļas:

250 ml piens

1,5 tēj.k sausais raugs

4 ēd.k cukurs

1 tējk. sāls

1 ola mīklā un 1 apsmērēšanai

30 g siers (Krievijas, Holandes….)

Milti ap 2,5 glāzēm, bet precīzi manīsim mīcot mīklu

4 ēd.k eļļa, bet var arī izkausētu sviestu

1 apelsīna vai citrona miziņa (tiem, kam garšo citrusa aromāts, var pat vairāk to miziņu pievienot no diviem apelsīniem)

 

vaniļas cukurs pēc velēšanās

 

Kā gatavot?

Siltā pienā iemaisām raugu.

Citā traukā olu samaisām ar cukuru, sāli, eļļu, apelsīnu miziņu un vaniļas cukuru.

 

kli1

 

Pievienojam raugu ar pienu, izmaisām.

Iemaisām sieru.

Beram klāt miltus un mīcam mīklu. Lai nepārcenstos ar miltiem, iesaku, mīcot mīklu, ik pa laiciņam rokas nomazgāt un ieziest ar eļļu – tā var redzēt, vai mīkla ir gatava un nelīp pie rokām.

Samīcīto mīklu liekam ieeļļotā traukā, ko pārsedzam ar pārtikas plēvi un liekam siltā vietā uz 1 stundu.

No uzrūgušās mīklas izveidojam 15 bumbiņas.

Katru sarullējam tievā desiņā un salokām uz pusēm…

Abas maliņas savijam kopā…

Salokām gredzenā un savienojam abus galus kopā.

Bet jūs kliņģerīšu formu variet veidot, kādu vēlaties.

 

kli2

 

3 litra katlā ielēju ūdeni, pievienoju ēd.k. eļļu un uzvārīju. Liekam pa 3 kliņģeriem vārīties, līdz tie uzpeld.

Skatāmies, lai nepielīp viens pie otra vai pie katliņa dibena.

Kad kliņģeri uzpeldējuši, liekam tos uz ietaukota cepamā papīra.

Apsmērējam ar sakultu olu un apberam, ar ko vēlamies, man bija sezama sēkliņas un magones.

 

kli3

 

Cepam iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī ap 200 grādiem ap 20 minūtēm, līdz kliņģeri skaisti brūni.

 

kli4

 

Atdzesējam tos zem dvieļa.

 

kli5

 

Kliņģeri sanāk maigi, mīksti, aromātiski un, protams, ļoti garšīgi!

 

 

Iesūtījusi Natālija Rogova

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+