Mobilā versija
+5.7°C
Sarmīte, Tabita
Piektdiena, 9. decembris, 2016
25. jūlijs, 2016
Drukāt

Ugunskurā cepti gaļas iesmiņi ar savvaļas salātiem

Foto - Matīss MarkovskisFoto - Matīss Markovskis
Sastāvdaļas

4 porcijas
• 600 g maltas teļa gaļas
• ola
• ķimenes pēc patikas
• sāls un pipari
• dažādi mājas salāti, jaunās biešu lapiņas un savvaļas augu – pieneņu, pelašķu, gārsu, gaiļbikšu vai citas – lapiņas

Pagatavošanas laiks: 20 minūtes + gaļas masas sagatavošana mājās

PAGATAVOŠANA. Mājās sagatavo gaļas masu – maltai teļa gaļai pieliek sāli, piparus, samaltas ķimenes, olu, visu kārtīgi izmīca.

Samīcīto masu noteikti vajag izdauzīt – mest pret bļodas malām, lai kļūtu blīvāka, cepot nenokristu no iesma.

Karstā laikā gaļa jāizcep pirmajā pieturas vietā, ilgi tā nevar glabāties. Sakur ugunskuru. Atrod iesmus, piemēram, lazdas, nogriež vidēji resnus, lai gaļas desiņas nenokristu. Iesmu galus nomizo un noasina.

No maltās gaļas ar plaukstām veido garenu desiņu, iespiež tajā iesmu un, stingri sapresējot, aplipina apkārt masu. Jāraugās, lai kārta ap iesmu nebūtu bieza. Šāda gaļa drīz vien ir gatava.

Jaunās biešu lapiņas kopā ar citiem dārza un savvaļas augiem ēd klāt kā salātus.

Pavāra piebilde. Maltā gaļa ir laba alternatīva desiņām un šašlikiem. Klāt var ēst salātus, bet var pagatavot arī ko citu. Novāra ūdenī ziedkāpostu rozītes, nokāš, iemaisa kaņepju pavalgu un sadrupinātu zilo sieru, ļauj vēl mirkli pakust.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+