Mobilā versija
-4.0°C
Baiba, Barbara, Barba
Svētdiena, 4. decembris, 2016
8. maijs, 2014
Drukāt

Uz grila gatavots turku kebabs ar grieķu jogurta mērci

Publicitātes fotoPublicitātes foto

Pavasarīgi gardu un viegli pagatavojamu turka kebaba recepti maltītei terasē vai pie dabas iesaka “Rimi” veselīgas ēšanas kustības “Aikāgaršo” šefpavārs Normunds Baranovskis.

Pagatavošanas laiks: 25 minūtes
Porcija: 4 līdz 6 cilvēkiem

Nepieciešams

Turku maize – 1 gab.
Šašliks – 800 g
Kalē salāti – 2 saujas
Sarkanais sīpols – 1 gab.
Zaļumi un diedzētās sēklas – 2 saujas
Tomāts – 1 līdz 2 gab.
Dārza gurķis – 1 gab.

Mērcei

Grieķu jogurts – 200 g
Ķiploks – 2 daivas
Citrons – ½ gab.
Zaļumi – 1 sauja

Pagatavošana

Uzkarsē ogles un uzgrilē šašliku.

Gatavo jogurta mērci. Jogurtu sajauc ar svaiga citrona sulu, rīvētu ķiploku un zaļumiem.

Noskalo dārzeņus, sagriez ripiņās vai strēmelēs.

Pārgriez horizontāli turku maizi, apsmērē abas puses ar mērci, kārto pa virsu salātus, zaļumus, dārzeņus un diedzējumus.

Kad šašliks gatavs, liec to pa virsu salātiem.

Uzliec otru pusi turku maizes un sagriez 4 līdz 6 gabalos

Katrā no gabaliem iespraud iesmiņu, lai vieglāk pasniegt viesiem.

Aikāgaršo padoms!

Pagatavo šašliku pats. Izvēlies cūkgaļas lāpstiņas gabalu, sagriez gabaliņos. Apcep brūnus un tikai tad pievieno sāli, piparus, sīpolus un sulu no 1 līdz 1,5 citroniem.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+