Publicitātes foto

Uz grila gatavots turku kebabs ar grieķu jogurta mērci 0

Pavasarīgi gardu un viegli pagatavojamu turka kebaba recepti maltītei terasē vai pie dabas iesaka “Rimi” veselīgas ēšanas kustības “Aikāgaršo” šefpavārs Normunds Baranovskis.

Reklāma
Reklāma
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa.” Vai varētu aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri? 400
TV24
Uzņēmējs nosauc visbirokrātiskākās valsts iestādes, kuras būtu likvidējamas: Šādi es, protams, varu sev audzēt ienaidniekus 88
Viedoklis
Krista Draveniece: Puikam norauj bikses, meitai neļauj pačurāt. Kādi briesmoņi strādā mūsu bērnudārzos? 65
Lasīt citas ziņas

Pagatavošanas laiks: 25 minūtes
Porcija: 4 līdz 6 cilvēkiem

Nepieciešams

Turku maize – 1 gab.
Šašliks – 800 g
Kalē salāti – 2 saujas
Sarkanais sīpols – 1 gab.
Zaļumi un diedzētās sēklas – 2 saujas
Tomāts – 1 līdz 2 gab.
Dārza gurķis – 1 gab.

Mērcei

CITI ŠOBRĪD LASA

Grieķu jogurts – 200 g
Ķiploks – 2 daivas
Citrons – ½ gab.
Zaļumi – 1 sauja

Pagatavošana

Uzkarsē ogles un uzgrilē šašliku.

Gatavo jogurta mērci. Jogurtu sajauc ar svaiga citrona sulu, rīvētu ķiploku un zaļumiem.

Noskalo dārzeņus, sagriez ripiņās vai strēmelēs.

Pārgriez horizontāli turku maizi, apsmērē abas puses ar mērci, kārto pa virsu salātus, zaļumus, dārzeņus un diedzējumus.

Kad šašliks gatavs, liec to pa virsu salātiem.

Uzliec otru pusi turku maizes un sagriez 4 līdz 6 gabalos

Katrā no gabaliem iespraud iesmiņu, lai vieglāk pasniegt viesiem.

Aikāgaršo padoms!

Pagatavo šašliku pats. Izvēlies cūkgaļas lāpstiņas gabalu, sagriez gabaliņos. Apcep brūnus un tikai tad pievieno sāli, piparus, sīpolus un sulu no 1 līdz 1,5 citroniem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.