Mobilā versija
Brīdinājums -2.5°C
Voldemārs, Valdemārs, Valdis
Svētdiena, 11. decembris, 2016
31. jūlijs, 2014
Drukāt

Uz uguns gatavota trīskāršā zivju zupa

Foto - Bonapetit.lvFoto - Bonapetit.lv

Pagatavošanas laiks: apm. 2 st.

Sarežģītība: vienkārši Porcijas: 8-10

Uz uguns gatavota trīskāršā zivju zupa

Sastāvdaļas

12-15 sīkas zivtiņas (plaudis, ķīsis, rauda)

5-6 lielākas zivis (asaris)

1 liela zivs (līdaka) (zandarts)

2 burkāni

1 sīpols

50ml degvīns

kartupeļi

1 lauru lapa

sāls, pipari

Iesaki recepti

Pagatavošana

Mazākām zivtiņām nogriezt galvas un izķidāt. Lielai zivij nogriezt galvu un asti, izķidāt, atzvīņot. Gaļu sagriezt gabalos.
Sīpolu un burkānus notīrīt un sagriezt smalkāk. Kartupeļus nomizot un sagriezt palielos kubiņos.
Lielā katlā ieliet apm. 2,5-3l ūdens. Pievienot mazākās zivtiņas un vārīt apm. 20-25 min. Buljonu izkāst un katlu atgriezt atpakaļ uz uguns. Kā nākamo buljonam pievienot lielās zivs galvu, asti un dārzeņus. Vārīt vēl 20 min., pievienojot lauru lapu, pēc garšas sāli un piparus. Galvu un asti izņemt un pievienot zupai zivju gaļu. Vārīt vēl minūtes 10. Pievienot degvīnu, noņemt katlu no uguns un ļaut zupai ievilkties.
Pirms pasniegšanas varat zupā nodzēst mazu kvēlojošu oglīti – tas piešķirs vieglu dūmu aromātu.

         Recepti piedāvā

bon_apetit_500

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+