Mobilā versija
Brīdinājums -1.4°C
Voldemārs, Valdemārs, Valdis
Sestdiena, 10. decembris, 2016
26. augusts, 2014
Drukāt

Uzmani ķirbjus no salnām!


Izstāde "Ķirbis jūsu veselībai 2013"

Ķirbjus jāpaspēj novākt pirms salnām, jo apsalušas lielās ogas slikti glabājas. Kad kātiņš pārkoksnējies, ir īstais laiks vākt. Augļkātiņu labāk nogriezt ar dārza šķērēm, lai tas nenotrūktu. Saulē ķirbis turpina briest. To uz kādu laiku var ielikt siltumnīcā, lai adaptējas un sadzīst nobrāzumi. Ķirbi telpās novieto tieši tādā pašā stāvoklī, kā tas audzis dārzā. Glabāšanai piemērota ir +10…+12 °C temperatūra. Mājas apstākļos tam nekas nekaitēs arī siltākā vietā – pagultē vai uz skapjaugšas, bet lieki kustināt nevajadzētu. Pareizi glabātā ķirbī vitamīni ir līdz pat martam.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+