Mobilā versija
+5.6°C
Sarmīte, Tabita
Piektdiena, 9. decembris, 2016
25. augusts, 2014
Drukāt

Vai ceļš uz vīrieša sirdi tiešām iet caur vēderu? Pieci mīti un fakti (1)

1. Vēders – tas nav tikai ēdiens

1no6
Foto - ShutterstockFoto - Shutterstock

Kurš gan no mums nav dzirdējis viedo vecmāmiņu padomu, kas vēsta – ceļš uz vīrieša sirdi iet caur vēderu. Bet – vai arī mūsdienās šī senču paruna joprojām darbojas? Un kā īsti uztvert tās vēstījumu?

Līdz niansēm mūžam aktuālo tēmu par ēdiena un mīlestības saistību izgaismo jaunais, emocionāli piesātinātais televīzijas kanāla “FOX Life” realitātes šovs “Mīlestība iet caur vēderu”, bet viedokļos par šo jautājumu dalās seksologs Artūrs Šulcs un restorāna “Aqua Luna” šefpavārs Gints Aizupietis.

Pēc Šulca paustā, teiciens, ka mīlestība iet caur vēderu, radies sendienās, kad ēdiens dažkārt bija izdzīvošanas jautājums. Iespējams, ka tolaik cilvēks pieķērās vai izjuta siltas jūtas pret pretējā dzimuma pārstāvi, kas parūpējās par dienišķo maizi. Tomēr viņaprāt šī tautas paruna aplūkojama arī no citas puses, tajā meklējama dziļāka jēga. Jo “vēders” – tas nenozīmē tikai ēdienu. Tā ir noteikta cilvēka ķermeņa daļa, kur koncentrējas cilvēka erotiskie punkti. Jāuzsver arī, ka vēders ir cilvēciskās būtnes pirmā mītne, kas saistās ar siltumu un maigumu.

“Tātad drīzāk varētu sacīt, ka mīļums iet caur vēderu. Cilvēkam ir vajadzīgs gan ēdiens, gan mīlestība un fiziska tuvība, tās ir savstarpēji saistītas lietas,” min Šulcs.

Savukārt šefpavārs Gints Aizupietis vērš uzmanību uz to, ka gan mīlēšanās, gan gards ēdiens sniedz baudu, smadzenēs izdalot labsajūtas hormonu – endorfīnu. Viņaprāt, mūsdienās vairs nav tik aktuāli, lai sieviete būtu tā, kas gatavo vīrietim ēdienu, taču svarīgi ir, lai viņa būtu klāt. Jo maltītes baudīšana ir svarīgs rituāls. Lielisks risinājums ir, ja abi vismaz dažreiz gatavo kopā – tas satuvina.

“Aqua Luna” šefpavārs min piecas interesantas lietas, kas spilgti izgaismo neatraujamo saistību starp ēdienu un mīlestību.

  1. Vēders – tas nav tikai ēdiens
  2. Šokolādes spēks
  3. Formai ir nozīme
  4. Vairāk garšvielu
  5. Vīns romantiskai noskaņai – ar mēru
  6. Rotaļas ar ēdienu

Pievienot komentāru

Komentāri (1)

  1. ļoti skaista & mīļa bilde

Gribi pilnībā mainīt stilu? Kā spert pirmo soli, iesaka stiliste Una BernatovičaLūdzu, pastāstiet, kas jādara, lai sieviete pilnībā mainītu savu stilu! Kā panākt efektu, lai neviens viņu vairs nepazīst? ILONA KULDĪGĀ
Pieci sejas kopšanas rituāli pārejai uz "ziemas laiku"Mainoties gadalaikiem, jāmaina sejas kopšanas paradumi.
Draugiem Facebook Twitter Google+